Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha z OSB desek

Od: detroit odpovědí: 6 změna:

Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli se OSB desky pokládají nápisem nahoru nebo dolů?A kolik dělat dilatační spáry po obvodu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nápisem, textem DOLŮ.

Tak je to doporučeno, občas je dám i obráceně.

hodnocení

0x

Před 14 lety jsem dělal z OSB desek podlahu, vůbec jsem nezjišťoval, zda mám nápis nahoře nebo dole a nějakou dilatací (která je nepatrná) jsem se nezabýval. Dodnes nemám nejmenší potíže.*smich*

doplněno 27.02.19 16:14:

PS: Nápisy jsem dával dolů, aby mi nehyzdily hotovou podlahu*smich*!

detroit
hodnocení

*zmateny*aha,takže žádný velký přemýšlení a vzhůru do práce*smich*

lmgify
hodnocení

0x

V nápisu je uvedeno, jestli je horní nebo spodní strana. Obecně hladká strana jde nahoru/směrem ven a hrubkovitá (krupicová) dolů/dovnitř.

Po stranách by se měly nechat 3mm. Skoro nikdo to nedělá. Ve vysoké vzdušné vlhkosti OSB může nabobtnat a vlnit se.

Nejlepší je si přečíst materiálový list od výrobce (opět to nedělá skoro nikdo).

hodnocení

0x

Hlavně si pohlídat, aby byla vždy shodná strana. Stalo se mi, že drážka a pero nebyly z obou stran shodné a při montáži nebylo možno doklepnout desky tak, aby mezi nimi nebyla mezera. A rozdíl byl dokonce i 3-4 mm. Po otočení šly dorazit "na krev", mezera skoro žádná.

Ale to je normální a ty desky jsou proto tak dělané*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha
Otázky na téma podlaha z osb desek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]