Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce lodžií paneláku

Od: rehorek odpovědí: 11 změna:
Musím umožnit stavební firmě vstup na lodžii, kterou jsem si sám zrekonstruoval, když projekt zateplení domu a opravy lodžii
mi zničí co jsem vybudoval a s řešením které navrhl výbor SVJ nesouhlasím? Děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obávám se, že se musíte podřídit rozhodnutí schůze SVJ - bylo-li něco o zateplení odhlasováno, tak bude dle toho i postupováno. Vaše soukromá oprava lodžie byla se souhlasem výboru SVJ? Zdravím!

hodnocení

2x

Kdysi musel být 100% souhlas nájemníků. To myslím už dnes neni, takže se musíte podrobit.

jabraka*

Nejde jen o souhlas,balkony a fasáda domu jsou stanoveny jako společné prostory.Každá změna a zásah na nich musí být nahlášena.Ještě tvrdší to bude po revitalizaci,protože porušení izolace může ohrozit hospodaření s teplem.Takže každý i malý zásah do lodžie je nutno schválit.

JABRAKA

m123*
hodnocení

2x

Bohužel musíte. Řešila jsem něco podobného. Pro mne škoda za x tisíc a nikoho to nezajímalo.

krtek66
hodnocení

2x

Musíte...a nemáte být aktivní tam kde to není vhodné. Proč investujete vlastní prostředky do něčeho co Vám nepatří a co podléhá rozhodnití všech?

Když si rozebereš co znamená SVJ (sdružení vlastníků jednotek), tak to není nějaká cizí firma, ale každý majitel bytu, je zde se svým podílem. Tak nevykládej, že to majiteli nepatří. Pouze je potřeba souhlasu většiny.

krtek66

Pokud něčeho nevlastním 100% tak o tom nebudu tvrdit, že je to MOJE. A lodžie opravdu nevlastní 100%, ale nějaké směšné % z každého m2 plochy dle podílů prohlášení vlastníka. Takže když to shrneme tak ze 100% plochy lodžie mu říká pane % a zbytek patří všem ostatním

ycymejo
hodnocení

0x

Chybí mi tu zásadní informace, komu lodžie patří. Jestli je to společná část domu a nebo je to čistě tvůj majetek(najdeš v prohlášení vlastníka budovy)

krtek66

vzhledem k tomu, že 99,9% uživatelů SVJ používá vzorové stanovy, páč jim nerozumí, tak lodžie a okna jsou vždy majetkem SVJ. Neznám jediný případ, kdyby to bylo jinak

ycymejo

Krtku tak u nás to tak není. Tady si prakticky prohlášení vlastníka budovy nedělo žádné SVJ samo, ale měli to na starosti právníci z bytového družstva, pod které před převodem patřili. A velká část těchto SVJ je dodnes napojena na původní bytové družstvo, které je spravuje a sami jsou neschopní.

V rodině máme panelákovou lodžii, kterou 100% vlastní její uživatel a prohlášení psalo bytové družstvo.

krtek66

tak to jste asi vyjímka, která potvrzuje pravidlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]