Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod pozemku na katastru - jak na to

Od: jk82® odpovědí: 4 změna:

prosim o radu převod pozemku na katastru,3majitele z toho jeden zastoupen plnou moci.Mam kupni smlouvu s ověřenými podpisy a návrh na vklad podepsaný.prosím jak mám dál postupovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Pořiďte si kopie toho návrhu na vklad (nemusí být ověřená) a teď už stačí jen tam dojít nebo poslat doporučeně. :) Pokud tam půjdete osobně, požádejte v podatelně, aby vám tu kopii orazili datem podání. Návrh s přílohami máte a pokud tam budou chtít něco konkrétního doplnit, tak si to vyžádají (většinou zavolají telefonem). Teď už se to zrychlilo, od té doby, kdy přešly katastry na elektronické vyřizování, před tím to byla tragédie, teď jsou dost svižní, navíc to můžete sledovat i po netu, od té chvíle, kdy to vaše podání začne úředník zkoumat, objeví se u toho plomba.

hodnocení

návrh na vklad mi stačí 1 řekli mi to na katastru mě se jedná o ty smlouvy ,1 smlouvu mám podepsanou a ověřenou ale nevím jak s tima 5 jestli je stači okopirovat a nechat je ověřit , nebo musím znova aby mi všech pět znovu podepsali (nevím jestli musí být ověřený nebo ne) . moc tomu nerozumím ale chci být v obraze abych něco n...l

papene*
hodnocení

0x

:)Co můžete to si nechte podepsat,orazítkovat a okopírovat.

Nikdy nevíte kdy se to může hodit.

hodnocení

0x

Pokud chcete mít pro sebe potvrzení, že jste vklad podal, tak si ještě jednou ten návrh okopírujte a na podatelně KÚ Vám ho orazítkují. Návrh by měl být podepsán.

Jinak musíte mít počet smluv = počet účastníků + 2 navíc... tedy ve Vašem případě pět. Všechny by měly být podepsané a jedna z nich by měla mít podpisy ověřené.

Jak tady radí kolegyně, že si máte vše okopírovat - je to nesmysl, jelikož takovou kopii by někde nemuseli uznat, protože na ní nebude razítko KÚ ověřující zápis práva do katastru. Jako účastník dostanete od KÚ jednu smlouvu zpět poté, co bude proveden vklad. Tato smlouva bude ono razítko obsahovat. Tuto si poté uschovejte a pokud někdo bude chtít po Vás nabývací titul, tak mu dejte její kopii (případně ověřenou, pokud to bude vyžadovat).

I v případě, že byste o tuto svou smlouvu nějak přišel, je možné si za úplatu u KÚ vyžádat ověřenou kopii listiny, jelikož KÚ všechny tyto smlouvy archivuje.

Pokud máte vše potřebné, co jsem uvedl (2x návrh na vklad + 5x smlouva z toho jedna s ověřenými podpisy + případná plná moc), vyražte na příslušný KÚ, na podatelně předejte všechny tyto listiny pracovníkovi KÚ, zaplaťe 500,- Kč za kolek (lze jej koupit předem na poště). Pracovník Vám vrátí jeden návrh orazítkovaný podacím razítkem. Následně pak čekáte doma, kam Vám buď dorazí smlouva doporučeně poštou, či výzva (něco jako korespondenční lístek, případně některé KÚ posílají SMS) abyste si smlouvu osobně vyzvedl. Toť vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]