Ahoj, Budu delat nove podlahy z anhydritoveho poteru cemix, jemny 20MPa. Vsude bude linoleum. Je nutne davat na to anhydrit sterku nebo staci pouze poter? Diky za info
V každém případě anhydrtový potěr podlahu nemůže nivelizovat,tedy nevyrovná povrch do "vodováhy"Pokud se týče lina,nemusí to vadit,tam je potřeba jen srovnat povrch tak,aby se zahladily různé výrazné nerovnosti,které by se pčes lino vymačkaly..Pak stačí jen stěrka.Pokud se lino lepí,pak někdy stačí ke srovnání povrchu jen vrstva lepidla,.
JABRAKA
robert525*
Zda lino budu lepit nevim, nemam s tim zkusenosti. Myslel jsem ze se pouze polozi na vylity samonivelacni anhydritovy poter a hotovo. Je tedy nutne davat sterku? Nevim jake jsou tedy moznosti.
kolik toho potěru budete dávat? budete dělat svépomocí?
pokud budete lino lepit, tak anhydrit stejně musíte zbrousit až na zrno a vystěrkovat.
robert525*
Je toho asi 90m2. Bude mi to delat zednik. Jak jsem psal vyse, zda se bude lino lepit nevim. Neznam postupy a moznosti. Zednik doporucil samonivelacni anhydrit poter a na to jeste 3mm sterky. Je to opravdu pod lino nutne? Ten poter se musi prvni brousit pred vylitim sterky? Proc je tedy poter samonivelacni, kdyz na to mam dat jeste sterku? Vsak uz to musi byt rovne a hladke pro lino ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.