Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netopí žebřík v koupelně

Od: savana* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, netopí žebřík v koupelně, posílám fotku jak vypadá. Není elektrický. Zavzdušněný není, voda po otočení šroubku vytéká.

Trubka dole není teplá.

Netopí žebřík v koupelně

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkusil bych povolit tu černou krytku. Nebo úplně sundat.Pod ní je stupnice - proti které číslici je zářez?

savana*
hodnocení

posílám fotku, zářez tam není žádný

Netopí žebřík v koupelně #2

Je na větším šestihranu chce to pořádně se podívat

Raději ať na to nesahá, protože jen málo lidí alespoň tuší, k čemu to tam je. A ještě daleko méně lidí tomu opravdu rozumí.
savana*
22.02.19 21:58
hodnocení

Netopí žebřík v koupelně #3

Levý dolní roh? Občas to neřeší ani topenáři , přitom vyregulování topného systému by mělo být součást topné zkoušky

asd1
Co je na přednastavení složitého?Slouží pro vyvážení soustavy aby topilo všechno rovnoměrně a ne jen některé radiátory. U sušáku pokud je jen na sušení a při plném výkonu by bylo přetopeno se nastavuje na minimální průtok (1), pokud má topit víc tak se nastavuje průtok větší (vyšší číslo) - proto ten dotaz kde je zářez oproti stupnici (jestli není přednastavení přiškrcené na minimum)Dobře to je popsané tady, než se s tim počítat tak bohatě stačí "rukoměrem"jak popisuje p. vávra (ke konci diskuze), cituji: Číslo snížit, pokud tento radiátor topí rychleji, než ostatní a naopak zvýšit, pokud topí příliš pomalu. Vypněte topení na 3 hodiny a pak zapněte. Za 5 - 10 minut by všechny radiátory měly být horké do poloviny. Rychle obíhat a sledovat. Tolik popis jednoduché metody, jak zjistit průtoky radiátorů a nastavení soustavy. Většinou koncové radiátory mají 6ku a ty nejblíž kotli 2 či 3. forum.tzb-info.cz/...
savana*
hodnocení

levý dolní roh, tam je 0

asd1

tak už jsi doma? ;)

savana*
hodnocení

co s tím teď udělat aby to topilo?

Pootočit menším šestihranem ,pro začátek bych zkusil na 3

savana*
hodnocení

vlevo vedle nuly je osmička, nahoře H 2. Takže tomu dám trochu doprava a uvidíme

cia
hodnocení

1x

Tu černou krytku zkuste utáhnout. Čím více jí budete utahovat tím více by měl ventil otevírat .

asd1

Právě naopak ;) *zed*

hodnocení

0x
A ventil na přívodu máte otevřený?
Naposled topil kdy? Proběhla od té doby nějaká změna?
savana*
hodnocení

jsem v novém bytě, netopil mi zatím nikdy - ventil přívodu to se přiznám nevím, musím zjistit a podívat se

Ta černá krytka je v podstatě ovládání ventilu. Chybí tam klasická termostatická hlavice (není problém ji koupit a nasadit). Takže zkuste pro začátek otočit tím černým kolečkem alias krytkou, mělo by to začít topit.

savana*
hodnocení

nic. nezačalo to topit.

otočil jsem menším šestihranem i krytkou, beze změny.

h0042*
Tu černou krytku nechej sundanou. Na malém šestihranu by měla být tečka,nebo čárka natoč to tak, aby byla tečka, nebo čárka u čísla 3.

savana*
hodnocení

trojka tu není. je tam 8 0 a na druhé straně H 2.

každopádně jsem zkusil pár poloh a nic.

Netopí žebřík v koupelně #4

berger*
hodnocení

0x

Na tom šroubení řešíte levou stranu,jak je ta černá krytka. Možná hloupá otázka,není to zavřené vpravo?

Netopí žebřík v koupelně #5
savana*
hodnocení

v pravo je tohle

Netopí žebřík v koupelně #6
berger*

Tak takový jsem ještě neviděl,byl vždy buď na inbus anebo velký šroubovák. Asi bych tím vnitřkem zkusil otočit,opatrně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]