Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je

Od: petr11* odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu jestli někdo tady neví co by to mohlo být a na co? Jsou to dva kožené pásky a na jejich koncích jsou našité jakoby prsty s kožených rukavic. Na pascích je navlečený kovový průvlek. Všem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Co to je
Co to je #2
Co to je #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Víte co to je? Je to kus tankistické kukly-v tom černém byly krkafony-mikrofony co snímají hlas přímo z krku. některé kukly měli klasickou přezku a kožené pasku nesešité, některé takovou posuvku-průvlek jak píšete s tím se podbradník-kožené sešité pásky-přitahoval ku hlavě a krkafony přistiskly ke krku.viz odkaz : google.cz/...

still10k*

jj, je to asi ono *palec* Na téhle fotce je to dobře vidět: img24.cz/...

Jen opravím odkaz: google.cz/...

still10k*

sakryš, opravený odkaz na fotku: img24.cz/...

hodnocení

1x

Ještě jednou ne není to na prsty není to na nůžky je to jak píši více-sice jsem nebyl tankán,ale v jednotce jsem měl x kusů OT-62 a v každém jsem měl 3 kukly-řidič,já.-velitel a ještě pův. pro střelce (měli jsme bez věžičky ale kukla tam byla -ženjní-tj prázdné ot aby se zněj dalo minovat) Tyto Ot jsem pak v roce 1991 rzšili a předávali do deklarovaného místa,kde byla uskladněna (i s tanky sousedního útvaru) než se rozdělilo mezi nově vzniklé státy-ČR a SR (oak šli stejně komplet do šrotu-aspoň ty "slovenské",tak jak byly s výstrojí,výzbrojí a PHM...české neví asi taky.

petr11*
hodnocení

Děkuju moc, je to přesně ono. Netušil jsem, že to někdo pozná. Já na vojně nebyl tak nevím . Donesl mi to jeden pán, že to šil jeho táta. Mám toho plnou tašku a bylo mi líto to vyhodit. Ještě jednou díky.
still10k*

Zkuste to nabídnout v army shopech, někteří z nich spolupracují i s filmaři a kompletace kukly by pro ně asi byla takhle jednodušší.

Doporučuji army-antik-militaria.com/... Majitel je opravdový fanda, dobrý obchodník, s filmařema je jedna ruka, když ne tam, tak už nikde...

lidus*
hodnocení

0x

Nemůže to být kryt na zraněné a zavázané prsty?

petr11*
hodnocení

To asi ne je to docela tuhé. Světlé pásky 28cm a celé 36cm
Co to je #4
Co to je #5
Co to je #6

olinl
hodnocení

0x

Konce těch kožených tmavších "prstů" jsou roztřepené, mohly mít pokračování. Přijde mi to i jako kožený věšák na nějaké dřevěné násady např. pro zahradní nůžky nebo nůžky na stříhání ovcí apod. Stažením spony byly nůžky zavřené. Není uvnitř "prstů" nějaká rez, třísky nebo barva?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]