Nejste přihlášen/a.
Na zcela hladký povrch bílé tabule, keramiky, skla, fólie, umakart na kuchyňském stole, atd. atd., se používá fixa na alkoholové bázi, která se dá setřít hadříkem, rukou, suchou houbičkou, rukávem, čímkoliv. Nemusí na to být žádná speciální houbička. Mají název White Board - tedy "bílá tabule".
Pokud má nápis nebo obrázek držet, má být trvalý = permanentní, se používá fixa, která se jen tak smýt nedá. I když ve školách mají zkušenost, že se dá smýt hadříkem namočeným v lihu, ale není to dokonalé, zvláště když barvivo pronikne do pórů materiálu na který se kreslí.
Stačí zajít do nějakého většího obchodu papírnictví a zde koupíte správné fixy i houbičky, nebo zde, fixy, které setřete za sucha.
Jednorázovky používám centropeny, ve velkoobchodě asi 13,- za jeden (silný). Beru hlavně z velkoobchodu, kvůli většímu obratu zboží je mají čerstvější. Jestli nemůžete brát tam, tak jděte do papírnictví, kde je velká frekvence nákupů, v jiných to jen leží a schne.
Pak ještě dělá Kores dražší (ale pořád levnější než Edding) a pěkné barvy.
Centropen dělá i sadu 6 úzkých v těch klasických barvách žlutá až černá, ty kupuju dětem. V obchodě stojí 80-90,-, ve velko asi 40,-.
Taky bych čekala, že se bude rozmazávat (dělají to ty moje), ale asi máte jen jiný materiál povrchu houbičky Jinak mi běžně jdou hůř dolů jisté barvy, třeba tmavě zelená od Koresu.
Tady máte ty náplně... pěkně drahé sevt.cz/...
Není zač. Jestli tím nepíšete 6 hodin denně jako já, tak ty jednorázovky jsou jistota.
Zrovna vyklízím učebnu a vyhazuji jednorázové Centropeny, které jsem dostala ke své první práci na vojenském útvaru - před 4 lety . Byla to tehdy nějaká obzvlášť dobrá várka, fakt ještě píší. Jen se mi teď schází studenti s horším zrakem nebo zrakovým postižením, tak potřebuji, aby byly barvy opravdu syté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.