Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parotěsná folie

Od: david63® odpovědí: 6 změna:
Ahoj
Mám dotaz. V podkroví začínáme dělat sádrokarton. Momentálně je vata mezi krokvemi a přetažená parotěsnou folii.
A teď budeme přidávat 8 až 10 cm vaty pod krokve a přidávat parotěsnou folii. Nevadí folie takto dvakrát s rozestupem 8 až 10 cm?
Nerad bych to předělával nebo dostal vlhkým sdk do hlavy nedej bože časem uhnilým trámem...
David

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
Buď dodržíte technologický postup, tedy že vaty pod parotěs dáte jen tolik, aby byla v poměru max.1:4 (doporučeno 1:5), nebo to budete muset řešit jinak.
Já kdysi dělal něco podobného, potřeboval jsem doplnit vatu a nechtělo se mi folii sundávat. Vzal jsem kudlu a z parotěsné folie jsem vhodně umístěnými dírkami udělal vodopropustnou :). Následně jsem doplnil vatu a udělal parotěs. Jen pozor, abyste si neprořezal i paropropustnou z druhé strany vaty.
hodnocení

Takže tu starou parotěsnou folii vyřezat a bude to ☺
Před čtrnácti lety se asi neuvažovalo nad vatou pod krokvemi a tak ji tam nabušili a bylo, jen Škoda ze se s tím musím tak drbat zas

sollik*
hodnocení

4x

Hlavně jestli za vatou (tou starou) máte paropropustnou folii a odvětrávací mezeru min. 4 cm od podbití střechy ;) A samozřejmě zabezpečené proudění vzduchu.

Důležité je kolik cm je té stávající izolace. Nesmí Vám vyjít rosný bod mezi první a druhou vrstvu parotěsu.

hodnocení

3x

Davide, špatně. Nemůžou být dvě folie.

hodnocení

2x

Ahoj, na spodní straně krokví to je v pořádku. Nedělal bych parozábranu ve dvou vrstvách, pod ty krokve bych ji už nedával, když už na spodní straně krokví je - toto zas tak nevadí. Jedině pak stávající odstranit a dát až pod izolaci - je-li na co, případně na SDK profily (ale přijde mi to jako dvojí práce, která zas není tak nutná). Máš jistě i kleštiny, tam by se to dalo vyřešit přidáním izolace nad ně, tam by mohlo být dost místa.

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě je nutnost respektovat účel parotěsky.Oddělit dostatečnou tepelnou izolaci od vlhkého vzduchu,který díky vytvoření rosného bodu ji znehodnotí.Pokud bychom měli pocit,že se nějaká vlhkost dostane zvenčí do izolace,pak ji zvenčí zakryjeme difuzní folií.Nad difuzkou pak je účelná menší provzdušněná prostora>

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]