Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakončení cihlové příčky

Od: olovo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Budu stavět cihlovou příčku z pálených cihel - cihly se nebudou nahazovat. Zajímá mě, jak tu příčku nahoře zakončím? Mám sádrokartonové stropy, jak to k tomu spojím - nebo jak se to dělá? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím jak bude dořezek cihly, abyste vyzdil co nejvíce k sádroši, ale zbytek 2-3 cm zapěníte, pak oříznete a upravíte dle potřeby.

dylin
Jestli to má být pohledová příčka z plných cihel tak bych minimální skulinu u sádroše vyplnil stavebním tmelem. Pěna bude nevzhledná

Stačí vypěnit, oříznout pěnu a vyspárovat stejnou maltou, jako ostatní cihly. Pokud nebude spárovat, bude to nevzhledná stěna a pěna nevadí.

18.02.19 17:46

Milane- *palec**palec*.

hodnocení

2x
Rozratajte si velkost spary tak, aby ste ich polozili bez nutnosti rezat. +/- 1 mm spravi pri 2,5 m strope 6,6 cm. Na vrchu si nechajte medzeru na vysku spary, aby ste tam ten posledny rad dostali. Medzi SDK a tehly dajte stredom PUR penu. Zavadnutu ale este nevytvrdenu penu pozastrkavajte do vnutra, pripadne ju orezte a bud to vysparujte alebo prekryte listou.
Pokial ale nie je podhlad plny izolacie, pocitajte so zvysenym prenosom zvuku medzi vzniknutymi priestormi.
Pozor na zalozenie priecky na dostatocne unosnom podklade. Priecka z CP sa normalne robili zaklady. Pokial tam priecka pred tym stala, nie je co riesit. Pokial pridavate hmotu, tak na to dajte pozor a radsej sa poradte so statikom. Predsa len, CP ma objemovu hmotnost 1670 kg / m3. Porovnajme to s Ytongom 300-550 kg / m3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]