Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace před malbou

Od: robert525* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

při rekonstrukci domu jsme opravovali omítky.

Někde je omítka nově nahozená, někde je původní oškrábaná.

Původní je penetrována hloubkovou penetrací, nové příčky z Porfixu/Ytongu jsou penetrování disperzí.

Vše je pokryto lepidlem s perlinkou a vyštukováno.

Dotaz zní, zda penetrovat před malbou nějakou penetrací nebo pouze první náteř více zředit, dle návodu na barvě pro první náter?

Děkuji za info:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

2x
I když je spousta lidi udělánych z penetrace a neumí si to bez ní představit, tak já maloval ředěnou barvou na nový štuk (hasit), protože to chci mit "difúzně otevřené" a kromě toho, že se to po tom muselo malovat ještě dvakrát, tak jsem problémy neshledal

hodnocení

2x
Co člověk, to názor.
Osobně u klasických zdí a omítek nevidím sebemenší důvod pro penetraci.
Ostatně nevidím sebemenší důvod pro lepidlo s perlinkou a teprve na to štuk.
Mám jen naštukováno, bez penetrace, vymalováno bez penetrace a není problém. Vše drží, nepraská.

hodnocení

0x

Co člověk, to názor, někdy i dva názory.

Já nepenetruji před žádným malováním, a neměl jsem nikdy problém.

Penetrací nic nepokazíte, jen když Vám poteče, je to problém, který je vidět.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejde o "co člověk,to názor"!Názor je jedno,pravda druhé.Logika věci mluví:penetruje se z důvodu,že povrch stěny je nesoudržný a je před malováním potřeba ho zpevnit.

Co je potřeba zpevnit na novém štuku?Na omítce z hašeného vápna?V novostavbě? TU JE ODPOVĚĎ - NIC!

Na nové omítce je právě nejlepší penetrací nátěr hašeným vápnem.Lepší a prodyšný povrch nelze získat.I pro další roky,odstraňování starých nátěrů je snadnější z vápenné stěny.Také se někdy lidé diví: proč mi malba ze zdi stéká? vždyť to mám napenetrováno!Nu právě,stěna je velmi hladká,nenasákavá právě kvůli přílišné penetraci.

JABRAKA

robert525*
hodnocení

Takže penetrovat se nebude.

Mám koupený Het Hetmal Plus, takže budu první nátěr více ředit, dle návodu.

Osobně když jsme opravovali na bytě jeden pokoj (perlinka + štuk), tak jsme měli koupenou barvu (již barevnou, ne bílou) a stačil pouze jeden jediný nátěr, což jsem se divil:)

Díky za odpovědi:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]