Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
při rekonstrukci domu jsme opravovali omítky.
Někde je omítka nově nahozená, někde je původní oškrábaná.
Původní je penetrována hloubkovou penetrací, nové příčky z Porfixu/Ytongu jsou penetrování disperzí.
Vše je pokryto lepidlem s perlinkou a vyštukováno.
Dotaz zní, zda penetrovat před malbou nějakou penetrací nebo pouze první náteř více zředit, dle návodu na barvě pro první náter?
Děkuji za info
Nejde o "co člověk,to názor"!Názor je jedno,pravda druhé.Logika věci mluví:penetruje se z důvodu,že povrch stěny je nesoudržný a je před malováním potřeba ho zpevnit.
Co je potřeba zpevnit na novém štuku?Na omítce z hašeného vápna?V novostavbě? TU JE ODPOVĚĎ - NIC!
Na nové omítce je právě nejlepší penetrací nátěr hašeným vápnem.Lepší a prodyšný povrch nelze získat.I pro další roky,odstraňování starých nátěrů je snadnější z vápenné stěny.Také se někdy lidé diví: proč mi malba ze zdi stéká? vždyť to mám napenetrováno!Nu právě,stěna je velmi hladká,nenasákavá právě kvůli přílišné penetraci.
JABRAKA
Takže penetrovat se nebude.
Mám koupený Het Hetmal Plus, takže budu první nátěr více ředit, dle návodu.
Osobně když jsme opravovali na bytě jeden pokoj (perlinka + štuk), tak jsme měli koupenou barvu (již barevnou, ne bílou) a stačil pouze jeden jediný nátěr, což jsem se divil
Díky za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.