Nejste přihlášen/a.
Když spláchnu, po naplnění nádržky voda malinko protéká do mísy. Co s tím? WC je již 10 let staré, voda se nedá zavřít u přiváděcí hadičky,/ není tam kohoutek/ abych třeba na noc ušetřila spotřebu vody.
Píšete: "voda se nedá zavřít u přiváděcí hadičky,/ není tam kohoutek/.."
Aby bylo možné cokoliv se splachovačkou dělat, je třeba zavřít vodu, když nemáte kohoutek u přívodu ke splachovačce, stačí zavřít vodu v celém bytě, spláchnout, počkat až voda přestane téci a pak řešit utíkající vodu.
Například jak radil zkušený rádce milancukrář dnes ve 12:16 hod - nalít do splachovačky Fixinelu, nechat působit a pak vodu opět pustit, spláchnout a tím vypláchnout nečistoty i s fixinelou a záchod začít používat.
Někdy je třeba sundat víko a ručně vyčistit gumové ploché těsnění mezi nádržkou a vypouštěcím zvonem, nebo raději rovnou toto těsnění vyměnit. Ale pokud budete měnit celý nový záchod, je asi lepší se tím nezdržovat.
Pokud je to nádržka na stěně, může to dělat membrána, nebo netěsnící přívodní ventil a po zvýšení hladiny v nádržce může voda protékat. A doporučuji namontovat před nádržku uzavírací ventil. Takto si můžete přivodit velký malér, protože při poruše to nezavřete.
přestěhoval jsem se a problém stejný, nakonec jsem po různých pokusech došel k závěru, že je zde vysoký tlak, Stačilo přiškrtit ventil před nádržkou a ta se přestala přeplňovat.. došel jsem na to tak, že pračka napouštěla podstatně rychleji jak na starím bytězdroj vodyy stejný byty jsou od sebe nějakých 200m ale nový je cca o 25m níže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.