Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chystám se stavět příčku z pálených cihel, které mám v garáži. Zeď nahazovat nebudu, mám rád, když cihly jsou vidět. Jenom se chci zepat, zdali musím z té stěny na kterou "nalepím, přidelám" tu příčku, vybourat omítku v té části, kde dojde k propojení příčky z obvodovým zdivem, děkuji
Dobrý den, já bych to udělal - pro lepší "přilepení" nové zdi, aby to v těchto místech později (např. vlivem otřesů podlahy) nepraskalo a také bych střídal ukončení řady na celou cihlu a na půlku (když to nebude omítnuté, tak by to mělo vypadat hezky). Zdravím!
Nemáte zač.
Když chci na příčce nechat přiznané cihly,použil bych "šalung." tedy z prken a trámků podpěru,aby cihly pak tvořily přesnou rovinu.Také to chce ohlídat,aby malta mezi cihlami nevytékala a zůstala dostatečná mezera na spárování.Někdo dokonce používá pro dodržení pravidelné mezery i mezerníky.kolíčky na vymezení mezery skoro jako při obkladech..Prostě aby to vypadalo pěkně.
JABRAKA
Je dobré vysekat na několika místech "kapsy", do kterých pak vložíte cihly, které budou přesahovat do příčky. Také to lze udělat snadno tak, že použijete nějakou kulatinu, třeba průměr 8mm, nařežete délku např. 30cm, na jedné straně trochu obrousíte do špice a pak při zdění, na několika místech zatlučete do stěny tak, aby polovina zůstala v příčce. Drží to pak také dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.