Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorové pily

Od: moniska odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,chtěla bych svému příteli koupit pod stromek motorovou pilu,,jako překvapení,ale nevyznám se vůbec v kvalitě.bylo by to na běžné používání k přípravě dřeva na zimu a sem tam pokácení stromu.Poradí mi někdo,kterou bych měla vybrat,jaká bude nejlepší?Cenově nejspíš tak do osmi tisíc a aby byla opravdu bezporuchová a dala se dobře používat?kdo má zkušenosti-poraďte mi prosím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Prosím nekupujte motorové pily z hobbymarketů-to je hrůza co tam prodávají.Ze značek doporučím jen dvě a to STIHL HUSQVARNA,já osobně radši tu první značku(dlouholetá zkušenost).Ale kamarádi co mají ty druhý tak jsou taky spokojený.Při těch penězích co do toho hodláte investovat se něco určitě najde-jeden příklad sekacky-pily.cz/...

papene*

A nešlo by nenápadně od něj vysondovat jakou by si asi tak představoval?To by moc při hledání pomohlo.

moniska
hodnocení

No to by ho napadlo,že ji chci koupit*jasne*a to nechci.

moniska
hodnocení

Moc děkuji za radu,,z žádného marketu ji právě nechci,proto jsem prosila o radu tady,taky mám špatné zkušenosti.Moc díky;)

hodnocení

1x
Já nevím, ale asi bych to vyřešil obálkou s penězi. Kdysi dávno jsem si chtěl koupit gola sadu, tak jsem o tom tak hovořil, občas si nějakou prohlédl a najednou k narozeninám jsem dostal velkou těžkou krabici. A v ní gola, pěkná, krásná, ale bohužel obsahovala takový prstýnky který jsou hodně potřeba, 15,18,20,23 a podobný. Takže jsem pochválil, projevil ukrutnou radost, aby měla i moje nejdražší polovička radost. Ovšem pak jsem si musel všechny normální prstýnky koupit a v sadě vyměnit. Takže nakonec máme radost oba, ale v případě motorový pily by dodělání k obrazu svému asi tak lehce nešlo. Ale po letech to máme vyřešeno tak, že si každej koupí přesně to co potřebuje a jen dá účet. Funguje nám to už mnoho let k oboustranné naprosté spokojenosti.
raadek*
Pokud nechcete studovat prispevky na Zahrade.cz, tak nam alespon musite napsat jak velky barak mate, jestli mate kotel, jestli topite pouze drevem, kolik toho manzel pokaci, jestli kupuje metrovinu atd. abychom odhadli mnozstvi zpracovaneho dreva. Podle toho se pak da docela dobre odhadnout potrebny vykon pily. V hobbymarketech uz maji Husqvarnu i Dolmar. R.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Už jsem tu někdo ptal na koupi vrtačky pro manžela. Ženský, fakt to nedělejte. Pokud přesně nevíte, jakou váš muž chce, tak mu dejte prachy ať si ji koupí sám, nebo s ním jděte do obchodu a vyptejte se přímo jeho, co by chtěl. Jinak jsou z těch překvapení mnohdy zbytečná zklamání.

papene*

*klik*Proto jsem psala alespoň něco zjistit.Pravdomluvny ma pravdu.Já to udělala taky takto,jako překvapení.A škoda mluvit.Malá lišta,slabý víkon a už nevim co bylo další.Příště už to neudělám.Škoda peněz.To ho raději překvapim jinak.;)

Třeba budete mít štěstí.Tak ať ho máte víc*palec*

doplněno 27.11.09 17:01:

Jaké dřevo,jak silné stromy,co znamená dobře používat?

doplněno 27.11.09 17:07:

*hej*Dráčku ta stránka se mě líbí.Škoda, že už pilu máme.*zed*

dracek*
hodnocení

0x

dobrý den já už léta používám pilu značky partner ,nikdy sem s ní neměl žádné problémy :)

hshop.cz/... není to na profi práci ale na domácí práce bohatě stačí :)

miljan*

gl
hodnocení

0x

Pokud jste omezená cenou 8000,-, tak doporučuju Dolmar 420C - za ty peníze těžko seženete něco lepšího. Dobrá je i Solo 651SP. Kvalitní, ale výkonově slabší je Stihl (211, 181). Hobby pilám HQ+Jonsered bych se vyhnul - sice jsou značkové, ale jde o plastové spotřební zboží - se starou dobrou HQ bohužel už moc společného nemají :( Gl.

gl

Pardon, to Solo není 651SP, ale správně je 643IP. Gl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]