Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám jednu otázku zejména pro profesionální instalatéry.
Můj partner instalatér mi cpe zvon, který používá do WC, do dřezu na nádobí. Nebude prý nikdy používat kuchyňský, protože profík používá vždy jen jeden zvon. Nebudu psát, co si myslím o hygieně a mé následné desinfekci džezu.
Zajímá mě váš názor.
Děkuji
Agáta
Jednou zvon použil na váš dřez, nebo si ho do dřezu pravidelně odkládá a myje, když si ho přinese z práce? hi..
Když přijde do domácnosti instalatér, lidé se neptají, jaké má nářadí a jak si ho myje. Prostě po vyčištění kanálku nebo sifonu všechno umyjí saponátem a desinfekcí a mají na dlouhou dobu pokoj a neřeší, jestli zvon byl na záchod nebo na umyvadlo, protože to nevidí, nebo jsou prostě šťastní, že dřez opět odtéká a dají si příště pozor, aby se jim neucpával.
Dobrý den, jste na hygienu asi hodně přecitlivělá - zvon Vám vadí a kde měl zastrčené ruce Váš partner (instalatér) přes den při práci zřejmě neřešíte. A to je dobře, protože to jsou stejné ruce, které např. protahují ucpané WC a potom se dotýkají i Vás. Zdravím!
Na sifon dřezu, stejně jako vany, nebo umyvadla vždy používám Hydroxid sodný. Lze koupit v každé drogerii. Funguje dobře, návod je popsán na nádobě. Je dobré jednou za čas použít, nedojde pak k nějakému většímu ucpání. Používáme mnoho let úspěšně. Přípravek se prodává pod různými názvy, v obchodě vám poradí.
Nejsem sice profesionál, ale mám bohaté zkušenosti. Instalatéra není třeba. Pokud nepomůže hydroxid, přichází na řadu zvon. To, co se nám v sifonu usazuje, je snad ještě horší sajrajt, než to, co odevzdáváme do keramiky na WC. Klidně bych použil stejný zvon. Následná desinfekce není žádný problém. Pokud nezabere ani toto, pak se musí odšroubovat a vyčistit sifon pod dřezem. To taky nepředstavuje větší problém.
Jelikož pracuji v tomto oboru již více jak čtyřicet let a a otázka je určena pro profesionální instalatéry,tak tímto potvrzuji , že Váš partner postupuje naprosto správně Se zvonem se dají dělat i jiné věci.Minulý týden,byl (zakoupený naprosto nový,umytý a vyvařený)použit při oslavě šedesátin na slavnostní přípitek.Mělo to obrovský ohlas.Ano,profík používá vždy jeden zvon...
Také jsem občas povolán do domácnosti,kde neodtéká dřez.Na úplně neprůchozí odpad je stejně volovina používat hydroxid,protože se prostě k ucpávce nedotane.Pomáhá tam,kde jsou usazeniny mastnot aa tuků už tak značné ,že zpomalují odtok.I zbylým průtokem pak malý proud louhu pomalu odmastí rouru.Ale co když hospodyňka spláchne do dřezu kus hadru?Zvon vytvoří tlak a ráz tekutiny a ten vytlačí ucpávku .Já používám hadici,nasazenou na přívod vody tu natlačím do odpadu a tlak vody učiní daleko více.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.