Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna klozetové mísy

Od: jatoslsv93 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Chystám se vyměnit zhruba 40 let starou klozetovou mísu za novou. Jedná se o typ s plochým splachováním. Nejsem si ale jistý jaký klozet koupit. Nevím zda se jedná o běžný svislý odpad nebo o středně svislý odpad. Výrobce Jika nabízí jen jeden typ takového klozetu ovšem s hlubokým splachováním. Bylo by možno poradit jen na základě této fotografie starého klozetu při pohledu dozadu o jaký typ se jedná? Děkuji.
Výměna klozetové mísy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Jaké bude mít mísa splachování je celkem jedno, hlavně je třeba si přesně zjistit, jaké má vyústění. Zadní nebo šikmé zadní byste jistě viděl, takže zvývá spodní a pak jen zjistit, jestli je vzadu nebo uprostřed mísy. Ostatní je už celem jedno.

Zkuste dát fotografii pohledu na mísu shora nebo z boku, snad nějaký odborník pozná, jaké má vyústění.

jatoslsv93
hodnocení

Tady přikládám další fotografie klozetu.
Výměna klozetové mísy #2
Výměna klozetové mísy #3
Výměna klozetové mísy #4

host
hodnocení

0x

Podle obrázku to není žádná hodně stará mísa a protože nemá odpad dozadu, dá se předpokládat, že když je to mísa s plochým splachováním, že má asi odpad dolů v /....

Náš výrobce sanitární keramiky stále vyrábí jednu mísu se středním vyústěním, ale s hlubokým splachováním, citace: "Samostatně stojící klozet Sam bez nádržky je jediným klozetem se středním svislým odpadem a stále patří mezi standardní výrobky"

Jak je vidět, máte za mísou místa dost až k radiátoru topení. Pokud trváte na plochém splachování dá se koupit (viz výše), ale používají se s hlubokým splachováním, které má své výhody, není to už typická česká "cákačka", ale tvar je přizpůsobený pro pojmutí fekálie bez vyšlíchnutí.

Jistě na váš dotaz bude reagovat nějaký zkušený instalatér, mé rady jsou pouze laické, není to můj obor.

hodnocení

0x

Nejsem profík, ale pár mís jsem v životě už měnil. Podle mého názoru jde o mísu se spodním vývodem v zadní části a rozhodně není "hodně stará".

Obávám se ale, že problém budete mít se "zadlážděným" spodkem mísy. Podle fotky to vypadá, že nějaký všeuměl při pokládce dlaždic mísu nedemontoval a položil dlažbu kolem spodku mísy. Takže pokud se Vám jí vůbec povede demontovat bez rozbití dlažby, zbyde po ní v podlaze ďolík, do kterého samozřejmě nebude nová mísa pasovat.

knick
hodnocení

0x
Také jsem toto řešil a nevěděl co koupit aby nová mísa seděla. Proto jsem v dolní části prorazil otvor (jde to snadno) a přesně zjistil kde je odpadní roura. Těch par dnů do výměny se dá vydržet..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]