Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní beton na podlaze - jak to změřit?

Od: bezradny® odpovědí: 3 změna:

Stavební firma položila nekvalitní beton na podlaze. Při nášlapu to pod podlahovinou křupe. Vyčetl jsem, že kvalita betonu se měří rentgeno-impulzivní metodou. Lze tuto metodu uplatnit pro zjištění kvality betonu přes podlahovinu na bázi vinilu? Lze tuto službu objednat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ingjirimares*
hodnocení

0x

Jestli to pod podlahovinou křupe, není to jen prach z nezameteného betonu? Byl beton před pokládkou podlahoviny stěrkován?

hodnocení

0x

Podle projevů, které popisujete, to vypadá na "špatně udělanou" samonivelační stěrku...některé stěrky při vytvrzování praskají a oddělují se od podkladní vrstvy (betonu). A pak to křupe...a postupně se pod krytinou drolí...vidím to na reklamaci...Když firma chce ušetřit...doplácí na to zákazník...pokud se nebrání... A časem se na ktytině otiskne nerovnost podkladu, některá krytina na takových místech postupně i "praská", prostě dochází k poškození, nevypadá to moc pěkně... ...

ingjirimares*
hodnocení

0x

Ještě mne napadá, co je vlastně cílem této diskuze? Odstranit problém s praskající podlahou,nebo jen neprakticky poradit,jestli jde kvalita betonu prověřit rentgeno-impulzivní metodou? Pokud by to šlo, výsledkem bude papír např. za 30 000 Kč, který bude konstatovat,že beton je nekvalitní? Má být posudek podkladem pro nějaké soudní řízení? A pán si posudek zaplatí? Nejsem odborníkem na měření kvality betonu ale něco mi říká, že půjde nejspíš o tzv.destruktivní metodu, kdy bude třeba odebrat vzorek a zbytek se odehrává v laboratoři. Patrně se s tím dá měřit poloha výztuže v betonu, možná i nějaké dutiny,nevím. Nikdy jsem o této zkoušce neslyšel.

Daleko praktičtější bude si stavební firmu pozvat, sdělit jí problém v rámci reklamace a je na stavební firmě,jak se s problémem vypořádá.Patrně se strhne na malém kousku podlahovina a zjistí se nejprve vizuelně, co se pod povrchem skrývá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]