Nejste přihlášen/a.
Stavební firma položila nekvalitní beton na podlaze. Při nášlapu to pod podlahovinou křupe. Vyčetl jsem, že kvalita betonu se měří rentgeno-impulzivní metodou. Lze tuto metodu uplatnit pro zjištění kvality betonu přes podlahovinu na bázi vinilu? Lze tuto službu objednat?
Podle projevů, které popisujete, to vypadá na "špatně udělanou" samonivelační stěrku...některé stěrky při vytvrzování praskají a oddělují se od podkladní vrstvy (betonu). A pak to křupe...a postupně se pod krytinou drolí...vidím to na reklamaci...Když firma chce ušetřit...doplácí na to zákazník...pokud se nebrání... A časem se na ktytině otiskne nerovnost podkladu, některá krytina na takových místech postupně i "praská", prostě dochází k poškození, nevypadá to moc pěkně... ...
Ještě mne napadá, co je vlastně cílem této diskuze? Odstranit problém s praskající podlahou,nebo jen neprakticky poradit,jestli jde kvalita betonu prověřit rentgeno-impulzivní metodou? Pokud by to šlo, výsledkem bude papír např. za 30 000 Kč, který bude konstatovat,že beton je nekvalitní? Má být posudek podkladem pro nějaké soudní řízení? A pán si posudek zaplatí? Nejsem odborníkem na měření kvality betonu ale něco mi říká, že půjde nejspíš o tzv.destruktivní metodu, kdy bude třeba odebrat vzorek a zbytek se odehrává v laboratoři. Patrně se s tím dá měřit poloha výztuže v betonu, možná i nějaké dutiny,nevím. Nikdy jsem o této zkoušce neslyšel.
Daleko praktičtější bude si stavební firmu pozvat, sdělit jí problém v rámci reklamace a je na stavební firmě,jak se s problémem vypořádá.Patrně se strhne na malém kousku podlahovina a zjistí se nejprve vizuelně, co se pod povrchem skrývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.