Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netočí se buben pračky

Od: niky* odpovědí: 8 změna:
Zdravím, máme takový problém, ze pracka se po zapnutí programu pouze nepustí vodou a pak už nic. Buben se netoci, motor nevydává žádné zvuky. Nevíte někdo, co by to mohlo byt?
Díky za jakoukoliv pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A ) pračka nevypustila vodu, programátor tím pádem nespustí další program. zkontrolovat filtr pračky, odtahové čerpadlo a hadice.
B) programátor ukazuje chybový kód. Vyhledat a pokračovat podle toho co píše za chybu.
C) Spadlý nebo prasklý řemen. Sundat záda pračky nasadit a dotáhnou napínáky.
D) do pračky nejde voda. Vyčistit sítko v přívodní hadicí.
E) motor se netočí přes to, že na jeho svorkách lze doměřit napětí - Zkontrovat uhlíky motoru.
Tolik jen ty nejčastější příčiny. Pak samozřejmě ta možnost že programátor spáchal harakiri.

hodnocení

3x

Často to je onen modul, který řídí celou pračku. U starších kousků je výměna za 4000,- a pračka za 2000,- funkční na bazoši.

rv*
hodnocení

3x

Sposta praček má řemen a ten může sklouznout z řemenice. Samotný motor je tichý, že ho není slyšet. Zkusil bych ručně protáčet bubnem, jestli poznám, že tam je řemen přes motor, který by kladl odpor.

niky*
hodnocení

@rv Zkoušela jsem točit bubnem a takhle to jde úplně normálne, bez odporu.
rv*

No tak pokud máte pračku s řemenem, tak vzadu oddeklovat, nebo dát na stranu a podívat se zespodu, co se stalo.

hodnocení

2x

Kterou pračku máte a jak dlouho? Jaký má motor (to asi nevíte, proto dejte ten typ)...Není to náhodou Bosch Maxx ...

doplněno 16.02.19 17:43:

Koncem roku 2018 jsem měnil uhlíky na motoru pračky Bosch Maxx 4 a ta se chovala úplně stejně...prostě napustila vodu a ...NIC...TICHO...úplné...Bylo to u syna. Bez toho, že bych se pračkou zabýval, objednal jsem uhlíky; a následně po dodání jsem nastoupil na opravu. Přesně, jak jsem předpokládal...uhlíky. S motorem v pračce šlo s obtížemi vyměnit jeden kus...druhý až po demontáži motoru...po opravě pere a ždímá...U vás to bude podobné...odhaduji na uhlíky motoru. Pokud máte někoho "znalého"v oboru elektro, můžete před objednáním (před koupí) nových uhlíků zkontrolovat stav současných...Jinak volat servis...

moje komunikace s dodavatelem

Vážený zákazníku,

Děkujeme Vám za Vaši objednávku č. xxxxxxxxxx i projevenou důvěru v náš obchod Elektro-Ivicic.cz.
Přiložený doklad slouží pouze jako potvrzení Vaší objednávky.
Pokud jste zvolili platbu "zálohou"neposílejte peníze předem na náš účet a vyčkejte na potvrzení od obchodníka !
(Neplatí pro platbu přes platební bránu GoPay - platba kartou)
Pokud jste zvolili osobní odběr, vyčkejte prosím až budete informováni, že zboží je připraveno na výdejním místě (zpravidla SMS nebo EMAIL).

Číslo objednávky uvádějte při komunikaci s našimi pracovníky.

položka dostupnost množství Cena/ks
0008840 - UHLÍK PRAČKY MOTORU 36x5x12.5mm bosch/siemens - 2ks náhrada 154740 Skladem ihned k odběru 1 pár 129,00
0183387 - Dopravné - zásilkovna cz 1 ks 72,00
0183708 - Doběrečné zásilkovna 1 ks 18,00

Cena celkem: 219,00 Kč vč. DPH

Elektro-Ivičič
Brněnská 32
69201 Mikulov na Moravě
Česká Republika

doplněno 16.02.19 17:50:

Tady jsem našel 2ks za 178,- plus doprava...

niky*
hodnocení

Je to Beko Volumax 5 WML 15100, minimálně 4 roky určitě, byla v bytě už když jsme se nastěhovali.

Můžete dát tento štítek? Po zvětšení na druhém obrázku (je to štítek nad dvířky, po otevření)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]