Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvíječ kyslíku

Od: rodic odpovědí: 12 změna:

Jak funguje vyvíječ kyslíku pro zdravotní účely? Něco jsem četl, že se ze vzduchu který přístroj nasává odstraňuje dusík, takže předkokládám, že ten dusík se vrací do místnosti, takže jeho koncentrace v místnosti stoupá. Nemůže dojít k otravě dusíkem?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen blb by si ten dusík vracel zpět do místnosti. Normální člověk ho bude vypouštět do prostoru do vnějšího ovzduší.

doplněno 15.02.19 14:00:

"Navíc já ani nevím přesně jak to celé funguje."

A právě o tom to je.

rodic
hodnocení

@satam A v reálu by to vypadalo jak? Ten vyvíječ je vedle postele pacienta, zapojený do elektrické sítě. Navíc já ani neví přesně jak to celé funguje.

rodic
hodnocení

@satam Tak kdybych věděl jak to funguje, tak tu nepíšu, navíc já netvrdil že vím jak to funguje. Dokonce na začátku mám dotaz. Jak funguje vyvíječ kyslíku?

jabraka*
hodnocení

0x

Kyslíkový zdroj = kyslíkový koncentrátor je zařízení ,které pomocí molekulárního zeolitového filtru odstraňuje dusík i oxid uhličitý ze vzduchu a obohacuje ho na výstupu až na využitelnou koncentraci 85 - 90 %.Dusík se ve filtru zachytí,ten se musí občas vyměnit.

JABRAKA

rodic
hodnocení

@jabraka Díky moc za vysvětlení.

hm*
hodnocení

0x

Myslíš takový ten koncentrátor na elektriku? Mám dojem, že obsahuje jakési mikrofiltry (spíš nanofiltry), kterými protlačuje vzduch a odděluje kyslík od zbytku (no, asi hlavně od toho dusíku, jinak toho ve vzduchu už moc není). Kyslík vypouští kyslíkovou hadičkou, zbytek normálně vyfukuje. V místnosti samozřejmě koncentrace ničeho neroste (je-li pacient ve stejné místnosti), protože kyslík se zavede k pacientovi a jednak pak asi tochu uniká do okolí a jednak jeho přebytek pacient zas vydechuje.

rodic
hodnocení

Přesně tak, je na elektriku.

jenda2*
hodnocení

0x

Funguje to tak, že vám nějaký blb prozradí, že zvyšování kyslíku slouží pro zdravotní účely a přitom vám zapomene také prozradit, že vyšší obsah kyslíku v běžném vzduchu a tlaku nad 75 % způsobuje nevratné poškození plic. Proto je jeho obsah ve vzduchu takový, aby neohrožovat. Respektive se k tomuto poměru organismy na Zemi musely přizpůsobit.Kyslík je také desinfekce a co asi na to říká organismus? Co peněženka prodejce víme...

Obchod s lidskou blbostí je neomezený a věčný.

hm*

Brzdi. Jsou lidé, kteří bez tohoto přístroje nedokážou pořádně dýchat, dusí se. Množství kyslíku se dá regulovat, přístroj nabízejí zdravotní pojišťovny pacientům na zápůjčku (zadarmo). Je několik možností: 1) pacient leží doma, není schopen nic dělat a jen se dusí, 2) pacient leží v nemocnici na kyslíkové podpoře, 3) pacient má tenhle krám doma a v rámci domova může jakž takž fungovat.

jenda2*
Brzdi ty, tykalku. Podpora dychani z duvodu snizene funkcnosti plic se tady nediskutuje. Muzu snad za to ja, ze nectete zadanou otazku? Asi jste kyslikovou lahev nevidel, ze? Fakt je lidska tupost bez hranic. Strojek na baterky k podpore dychani... To jo.
jabraka*

Používání kyslíkových bomb je také záležitost pro odbornou obsluhu.Znalou řady přísných předpisů.Koncentrátor kyslíku takovou obsluhu nevyžaduje.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]