Nejste přihlášen/a.
Nová omítka a štuk je vždy náchylná na různé reakce s nátěrem.Pez problémů by bylo stěnu natřít primárně hašeným vápnem.To musí nejlépe měsíc tvrdnout.Staří zedničtí mistři by jinak stěny nedělali.Po zatvrdnutí pak je stěna doslova kamenná.První nátěr se provádí samozřejmě bez penetrace,ač to firmy vesměs zdůrazňují.Ale je to nesmysl.Pak je stěna zdánlivě mastná a barvy(primalex)po ní mají snahu stékat,misto aby se vsakovaly a tvořily pak souvislý celek s omítkou.Ten nátěr samozřejmě je potřeba nechat úplně zaschnout a pak malovat válečkem velmi rychle,aby se spodní vrstva nesmývala.každá vrstva se musí nechat uschnout a pak dát další.
JABRAKA
Souhlas s jabraka- ideálně nejdříve natřít nové plochy vápennou malbou např. ecolor.cz/... nabo Čerťákem s vodou cca 1:1 stavebninyspravka.cz/... nechat den/dva proschnout (podle počasí) a potom Primalex. Vypadá to, že si tam do teď netopil a máš ty zdi pořád mokré. Pokud nemáš odizolovaný dům "Ipou"v úrovni země, fleky zmizí až v létě, při větším teple a menší vlhkosti.
Na Hasit 160 lze přímo malovat malířským nátěrem, různých druhů. Z obrázku nelze poznat důvod, je to natřeno kolikrát a jak hustá byla malba? Je to zaschlé?
Mě spíše zaujalo použití té nejobyčejnější malby. primalex standart se používá na komory,garáže,sklady a podobně. A tuším, že nebude garantovat otěruvzdornost a podle obrázku to vypadá na obytnou místnost a tady bych dopporučil minimální kvalitu Primalex Plus. Ředit tak cca 10%, možná o něco víc. Ten podklad bude brát hodně vody. Určitě na štuk dávat jako první vápenné koagulované mléko a nanášet štětkou. Pak normálně vymalovat. Takto to už praktikuju léta a nikdy s flekama nebyl problém.Jen doufám, že ty fleky jsou s časovým odstupem po malování na pohmat suché, jinak by to byl trochu jiný problém
Dobrý den, přesně takové fleky se mi udělaly na nově vyštukované stěně ve starém bytě. Omítky jsem očistil, štukatér dal lepidlo, štuk a vymaloval 2x zředěným Primalexem Plus. Nyní jsem z toho zoufalý. Omítku udajně penetroval. Malování proběhlo cca po týdnu. Teď zkouším jednu zed cvičně znovu napenetrovat hloubkovou penetrací, ale vypadá to, že fleky neustoupí. Jsem z toho bezradný. Neměl by někdo radu? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.