Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové omítky a fleky při malování

Od: alf1982* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, mám nově vyštukované místnosti po rekonstrukci (komplet okopané a vše znovu nahozené a vyštukované -Hasit160-) Při prvním pokusu vymalovat válečkem se objevují mapy jakoby byla stěna mastná. Viz obrázek. Prosím o radu čím to může být a co s tím? Obrázek je po týdnu co se malovalo - Primalexem standart.
Děkuji

Nové omítky a fleky při malování

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nová omítka a štuk je vždy náchylná na různé reakce s nátěrem.Pez problémů by bylo stěnu natřít primárně hašeným vápnem.To musí nejlépe měsíc tvrdnout.Staří zedničtí mistři by jinak stěny nedělali.Po zatvrdnutí pak je stěna doslova kamenná.První nátěr se provádí samozřejmě bez penetrace,ač to firmy vesměs zdůrazňují.Ale je to nesmysl.Pak je stěna zdánlivě mastná a barvy(primalex)po ní mají snahu stékat,misto aby se vsakovaly a tvořily pak souvislý celek s omítkou.Ten nátěr samozřejmě je potřeba nechat úplně zaschnout a pak malovat válečkem velmi rychle,aby se spodní vrstva nesmývala.každá vrstva se musí nechat uschnout a pak dát další.

JABRAKA

re4zon
Penetrace rozhodne neni nesmysl, ale musi se umet pouzit a ne udelat na zdi film na ktery se nic nechytne. Samozrejme to jde i bez ni. Ma totiz uplne stejny ucel jako penetracni nater - naredena barva. Hlavne mi netvrdte, ze se ma malovat bez toho rovnou hustou barvou..
olinl

Souhlas s jabraka- ideálně nejdříve natřít nové plochy vápennou malbou např. ecolor.cz/... nabo Čerťákem s vodou cca 1:1 stavebninyspravka.cz/... nechat den/dva proschnout (podle počasí) a potom Primalex. Vypadá to, že si tam do teď netopil a máš ty zdi pořád mokré. Pokud nemáš odizolovaný dům "Ipou"v úrovni země, fleky zmizí až v létě, při větším teple a menší vlhkosti.

re4zon
hodnocení

0x
Jak dlouho po stukovani se malovalo? Jak jste malovali, dali jste penetraci nebo ridky penetracni nater?
alf1982*
hodnocení

Vyštukované zdi jsou od listopadu-prosince
loňského roku. A je to bez penetrace.
jabraka*

Výborně,takže chyba je v barvě,nebo ve spůsobu nanášení.

JABRAKA

hodnocení

0x

Na Hasit 160 lze přímo malovat malířským nátěrem, různých druhů. Z obrázku nelze poznat důvod, je to natřeno kolikrát a jak hustá byla malba? Je to zaschlé?

alf1982*
hodnocení

Jedná se o první nátěr v poměru 1:1. Zhruba týden starý. Tak by měl být i vyschlí. Fleky se ukázali ihned po nabarvení stěny.
re4zon
Tak pokud je to 1:1 s vodou tak se ani neda cekat, ze to bude vsude rovnou kryt stejnomerne, to je jen podklad. Staci mit nedokonale rozmichano nebo jinak pritlacit valeckem a tohle po uschnuti vznikne jak nic. Zkuste dane misto prejet valeckem jeste jednou, min redit, vsadim se ze to chytne.

Vymalujte ještě 2x a bude to OK.

alf1982*
No neočekával jsem, že po prvním nátěrů bude vše stejné, jen jsem se s tím ještě nesetkal. Tak zkusím danou místnost ještě párkrát přemalovat a uvidím. A ns ostatní místnosti zkusím prvně vapený nátěr. A snad to bu lepší.
Děkuji za rady

krtek66
hodnocení

0x

já na nový omítky musel dávat min 4 vrstvy barvy kdy 2 byly řídké a 2 husté, aby to krylo

alf1982*
hodnocení

Děkuji Všem za rady a nápady. Zítra jdeme zkusit udělat druhý pokus druhou vrstvou a tentokrát to zkusíme štětkou a trochu hustější barvou. Tak pak dám vědět jak to vypadá
ingjirimares*

Mě spíše zaujalo použití té nejobyčejnější malby. primalex standart se používá na komory,garáže,sklady a podobně. A tuším, že nebude garantovat otěruvzdornost a podle obrázku to vypadá na obytnou místnost a tady bych dopporučil minimální kvalitu Primalex Plus. Ředit tak cca 10%, možná o něco víc. Ten podklad bude brát hodně vody. Určitě na štuk dávat jako první vápenné koagulované mléko a nanášet štětkou. Pak normálně vymalovat. Takto to už praktikuju léta a nikdy s flekama nebyl problém.Jen doufám, že ty fleky jsou s časovým odstupem po malování na pohmat suché, jinak by to byl trochu jiný problém

alf1982*
hodnocení

Primalex standart jsem volil pro první nátěry vzhledem k ceně a finální vrstva bude Polarem, nebo probarveným

alf1982*
hodnocení

0x
Tak bych chtěl poděkovat všem co přispěli radou a poznatkem k mému problému s malbou. Po druhém vymalování ale tentokrát štětkou už stěny vypadají, tak jak jsem zvyklý. Teď už to vypadá docela dobře a myslím, že to už doladíme finální vrstvou malby. Hold se musím neustále učit.

Pamatuji z dětství, že první nátěr byl vždycky hrozný, katastrofální. Proto tvrdím, že druhá malba bude vždy lepší.

Blahopřeji k úspěchu.

oldam
hodnocení

0x

Dobrý den, přesně takové fleky se mi udělaly na nově vyštukované stěně ve starém bytě. Omítky jsem očistil, štukatér dal lepidlo, štuk a vymaloval 2x zředěným Primalexem Plus. Nyní jsem z toho zoufalý. Omítku udajně penetroval. Malování proběhlo cca po týdnu. Teď zkouším jednu zed cvičně znovu napenetrovat hloubkovou penetrací, ale vypadá to, že fleky neustoupí. Jsem z toho bezradný. Neměl by někdo radu? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stukovani

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]