Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na S armaturu?

Od: ren® odpovědí: 35 změna:

Ahoj, vysvetlil by mi nekdo, jak se pouziva dabluv vynalez jmenem S armatura? :) Chapu, ze slouzi k presnemu nastaveni roztece pro baterii na stenu s fixnimi vstupy a soucasne ji tim dokazu srovnat do roviny, ze? No ale jak? Bud utahnu armaturu nadoraz aby netekla, nebo si ji dorovnam na uhel ktery potrebuju aby byla baterie vodorovne, nejak ale nevidim, jak muzu mit oboji najednou.:)

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Buď vydržíte do zítřka a použijete niť, nebo znovu provizorně namotáte víííce pááásky a zítra to uděláte "na fest"s nití

berger*
hodnocení

0x

Co je s armatura? Myslíte etážky,mezi zdí a tělem baterie? Těma srovnáte rovinu,těsnost zaručí teflonová nit.

ren®
hodnocení

Ano, etážka, diky! V manualu k baterii je to pojmenovane jako S armatura, evidentne nejak nespravne prelozene nebo neco.

Mam teflonovou pasku, kterou omotam zavit s ohledem na smer sroubovani, jak je popsano, nasroubuju, ale stejne tece. Davam tedy malo pasky, nebo je na to nejaky trik?

berger*

Pásku nepoužívám,mám nit. Je dost drahá,ale fajn,jen se s tím musí trochu umět. Slyšel jsem o něčem,co se jmenuje Siseal /asi/. Mělo by to být nějaké lepidlo,místo té pásky a nitě. Nemám to vyzkoušené...

berger*
Pokud jste to parkrát zkusil,ještě mě napadlo - "Bud utahnu armaturu nadoraz aby netekla" - a stále teče,nepovedlo se Vám tu nástěnku ve zdi roztrhnout? Už jsem to viděl,baukrám quality,při dotažení na krev prostě praskla...
ren®
hodnocení

nn, je to kov, dole jsou fotky.:-/

hodnocení

0x

No instalatér nejsem, ale co mi říkal kamarád instalatér, tak raději používá koudel s pastou - jde pak pohnout se šroubením i zpátky. A když už teflon, tak teflonovou nit a při šroubování se nevracet zpátky, pak se to potrhá a teče.

berger*

No,právě ta nit umožní otočení zpět,o šestinu otáčky... Páska ne.

ren®
hodnocení

Jo, no ale ja uz to zasrouboval 3x (ano, pokazde jsem dal novou pasku, vim, ze se to s ni neda vracet), takze vim presne, kam to mam natocit, mela by mi teoreticky tedy ta paska stacit, ne? Je ctvrt na devet a nic jineho doma nemam.:-/

Naprosto stejná zkušenost jako ajvn. Jestli on to nebude takový anglický Váňa. To by pak částečně vysvětlilo tu shodnou zkušenost.

fik
hodnocení

0x

S tím jsem se taky pral,než jsem na to přišel měl jsem stejný problém jako ty,při utažení nešla baterie namontovat protože byl každý ten mezikus v jiné poloze. Když to bylo stejně,zase to kapalo pod obkladačky. Kup si teflonovou nit jak radí ostatní nebo klidně i starou dobrou koudel. Na závit toho musíš namotat opravdu hodně,tolik že s ním půjde ztěžka točit a na konec závitu ještě víc aby to vytvořilo při dotočení něco jako další těsnění. Dotočíš to do předposlední otáčky před dotažením,jednu si vyrovnáš jak potřebuješ a druhou upravíš podle ní aby baterie šla namontovat a byla v rovině. Namontuješ baterku a mělo by to být v pohodě,ta kupa toho těsnění zaručí že to nebude kapat ani když to nebude úplně dotažený na doraz. Hlavně s tím nesmíš otáčet zpátky,to si to těsnění potrháš a můžeš začít znova

ren®
hodnocení

Hele, chlapi, to fakt neni mozny.:( Jak pisete, namotam tam takovy bago, ze neni videt zavit, nasroubuju to, nasadim baterii (zespoda se utahne imbusem) a tece to curkem. To snad tece jinudy, jinak to nechapu.:(

na fotkach:

1) Bago (etazka ma pekne kratky zavit)

2) Horko tezko do vahy

3) Zase tece

Jak na S armaturu?
Jak na S armaturu? #2
Jak na S armaturu? #3

hodnocení

0x

Vodorovná rovina OK, ale jsou oba vývody stajně daleko od zdi? Kontroluju to přiložením váhy na čelo etážek, váha musí sedět a musí být rovnoběžně se zdí. Pokud bude jedna zašroubovaná víc a jedna míň, může být problém

ren®
hodnocení

Lisi se jen o tolik, kolik je dano jinym natocenim etazky i zavitu ve zdi, cca 1mm.

Nemám zkušenosti s tímhle systémem., u klasických je 1 mm rozdíl tloušťky těsnění. Pokud jsou etážky v prodloužení, dá se to srovnat dotáhnutím / vyšroubováním prodloužení tak aby byly v rovině

1 mm je moooc; použijte silnější těsnění, dá se použít i ze silnější podlahové krytiny (PVC). Dáte na utopenou etážku, prostě těsnění musí být v rovině... pokud použijete provizorně dvě či tři těsnění na sebe, do zítra to vydrží...

nonek - koukněte na fotky mám obavy že tady těsnění nepřidá

nunici máte pravdu, je to nějaké "neznámé", alespoň pro mne...kdyby byl alespoň typ baterie...výrobce; snad se dozvíme od tazatele...

ren®
hodnocení

Presne tak, zadna tesneni, jen se to nasadi na o-krouzky, zespoda zajisti sroubem a na delku to ma vcelku rezervu, takze 1mm urcite nevadi. Jenze rikam si, vim ze o-krouzky neco snesou (normalne delam motorky), ale v porovnani s tou hromadou teflonu, co jsem navinul, si rikam, jestli to opravdu netece spis pres ty krouzky. Jenze to opravdu neni jak zjistit.:(

Znacka je nejaka Camargue, nejaky Baushop.

Někdy je to i rukama, přese jen vodaři mají obvykle grif v tom kolik a jak namotat. Navíc jak už bylo několikrát řečeno - závit těsněný teflonem se nesmí otáčet zpátky

hodnocení

0x

zmšřím si vzdalenost na sucho bez teflonu ,na otácky ,napakuju a natočím,teflon nesmí cuknout zpět,lepší nit,loctait,pozor nepakovat moc muež prasknout zastrík.netece to přes Okroužky-?,jestli není rovina a skřípne se

ren®
hodnocení

Zrovna jsem dosel taky na to, ze to snad musi tect pres ty krouzky, jinak neni mozna. Muzete prosim trochu rozvest, co s tou rovinou a skripnutim..?

musi byt stejně vzdalene vytocene a nastavene,jak se kroužek zmackne je to blbe,změřte si rozteč aby byla ok,nasunut by to melo jit lehce,upřímně tohle je des system to bych nechtel ani za darmo,podle fotky s vodováhou mate jednu víc ven a druhou min,mate to dost aby vam to tesnilo na oba kroužky a nebylo to utopené ve zdi

ren®
hodnocení

Nemuzou byt stejne vytocene a nastavene, nebude pak vodorovne baterie. Ale rekl bych, ze to +/- je rovne, i nasadit to slo normalnim tlakem, zadne rvani silou nebylo. System clovek zjisti az po rozbaleni krabice, a i kdyby to zjistil uz v kramu, asi malokdo vybira baterii podle zpusobu montaze, rekl bych.

hodnocení

0x

Určitě to poteče těma Okroužkama.Buď to máte špatně vycentrované ale když jste to dělal již třikrát tak to asi ne spíš je to prostě šmejd.Ještě můžete zkusit vyměnit ty kroužky nebo tady je celá etážka (ale nevím rozměry) siko.cz/...

doplněno 13.02.19 23:34:

Tady jsem ji našel a za ty prachy by i mohla fungovat*nevi*.Ale je tam i návod a doporučený tlak 1,5 baru,vy máte kolik?

duschmeister.de/...

ren®
hodnocení

Ano, to je presne ona. Tlak presne neznam, subjektivne spis nizsi, jsem v patem patre cinzaku. Menit etazku asi smysl nema, to uz bych spis rovnou reklamoval, ale radeji bych to dal do poradku. Mozna tedy jen ty krouzky? Prilis menit centrovani nemuzu, pokud chci, aby baterie byla vodorovne.

berger*

Aby nakonec nebyl problém v tom tlaku. Tak nějak se mi nezdá,že by v činžáku byl tlak do 1,5 baru. To mám v kotli topení... V řadu bude asi násobně více...

berger*

Ještě doplním zkušenost,před pár lety baukrám prodával sprchové boxy. Dotáhli to asi z Rakouska. Namontoval jsem jich asi deset,do roka jsem ve všech předělával hadice uvnitř těch boxů. Praskly všechny,ty hadice byly do dvou barů... Ti rakušáci asi mají jiné normy.

olinl

Doplňuji: V Čechách je průměrný tlak ve vodovodním řádu cca 6 barů. Někde "vejš" v paneláku to trochu spadne, ale ne o moc.

hodnocení

0x

Pánové, teď mě neukamenujte, možná se to na teflon nedělá, ale já když dělal doma vodu, tak jsem si plátkem z pilky na železo poškrábal závity etážky (kolmo na závit).
Nikde jsem to zde v diskuzi nezaslechl, dělal to tak tazatel?

doplněno 15.02.19 09:55:

Je možné, že se mu ten teflon na závitu protáčí.

ren®
hodnocení

Dobra pripominka, ale zavit je na etazce zhrubeny uz z vyroby.

111®
hodnocení

0x

já to vidím tak, že to teče mezi šroubením baterie a vyronávacíma S. Jaké tam dáváte těsnění? patří tam hnědé papírové co nasaje a utěsní. Když se nedaří je lépe tam zkusit dá O kroužky. Zhrubeny od výroby je na houby to nefunguje páč je to futr pokovený tak to klouže , přeškrabat plátkem pilky na kov je nutné

ren®
hodnocení

Takze dekuji vsem, kdo k tehle povedene taskarici prispeli komentarem, vysledek je zde.

1) Nove o krouzky z pevne gumy, samozrejme nestandardni rozmer, takze navsteva Domu tesneni v Praze Sterboholich

2) Loctite teflonova nit, 160m, protoze 50m nemeli nikde kam jsem sel.

3) Gumove tesneni pod etazky

4) Uspech za hromadu prace a penez. Jaj.

Jak na S armaturu? #4
Jak na S armaturu? #5
Jak na S armaturu? #6
ren®
hodnocení

Zbyle foto.

Jak na S armaturu? #7
Jak na S armaturu? #8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]