Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž a montáž záchodové mísy

Od: lubombar® odpovědí: 7 změna:

Plánuji odmontovat záchodovou mísu a odstranit usazeniny.
Mísa má odtok v základně rovnou do podlahy, typ Panama. Odpad je litinový.
Nevím jak to tam pod mísou vypadá a co si mám připravit pro zpětné usazení a utěsnění.
Poradí někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

11x

milancukrar vam dal výborou radu, zaslouží si body. Manžeta je lepší než usazování do límce ze sklenářského kytu a konopného provázku, nebo jiných starých způsobů.

Při demontáži je dobré být trochu pesimista. Předně vám asi nepůjdou odšroubovat zarezlé železné vruty do podlahy, možná jsou zažrané do dřevěných špalíků, nebo i mosazné vruty do hmoždinek a nejde je vyndat. Počítat s tím, že někdy něco rupne, možná hlava vrutu, což je dobré, to se mísa snadno vyndá. Nebo jsou dřevěné špalíky úplně shnilé a dají se vyndat z podlahy i s vruty, což je také dobré. Horší je, když se v podlaze vrut zlomí a nedá se vyndat, ale i to se dá vyřešit.

Pokud rupne keramika, tak místo odstraňování usazenin je třeba odstranit starou místu a koupit novou.

Hlavně je dobré si rozmyslet, kam chodit na záchod po dobu opravy nebo shánění materiálu na dokončení usazení staré nebo nové mísy.

hodnocení

Zdravím, s vruty problém nebude mají hlavu šestihran a dá se s nima pohnout.
Demontáž si ještě rozmyslím. Za rady děkuji.

hodnocení

10x

Dobrý den, tak jsem se kouknul do křišťálové koule a zjistil jsem že se tam může hodit manžeta, třeba triker.cz/...

Nebo mi koule ukázala mísu u sousedů..

Jakmile uvidím, co je pod mísou, poradím léle.

figurek*
hodnocení

5x

jj, než odmontujete záchod, domluvte si se sousedy, že v případě fiaska budete chodit k nim.

Radím :

1/ než začněte odmontovávat záchod, pětkrát ho prolijte kyselinou. Ten zkamenělý nános pod ním se aspoň trochu ztenčí a uvolní.

2/ s demontáží, čistěním odpadu a zpětnou montáží začněte brzy ráno, abyste byl hotový před zavírací dobou prodejen s vodoinstalačním materiálem. Vím o čem mluvím.

Mnoho zdaru. :)

doplněno 13.02.19 15:16:

pětkrát prolít kyselinou znamená koupit pět butylek kyseliny (třeba tu akumulátorovou sírovou) a postupně je nalít do WC.

Nalijete jednu, počkáte hodinu, nalijete druhou, počkáte hodinu atd. Z WC mísy vám poleze pěkně nechutný sajrajt (viz foto), ale nesplachujte ho. Spláchl byste i kyselinu.

Demontáž a montáž záchodové mísy
hodnocení

Zdravím, demontáž si ještě rozmyslím. Nevím jak se dělá to "pětkrát ho prolijte kyselinou"
Jinak děkuji za rady.

jabraka*
hodnocení

0x

verkon.cz/...

Nejlepší způsob revitalizace mísy a odpadu bez demontáže.

JABRAKA

hodnocení

Dobrý den,
o použití kyseliny vím. Zatím jsem použil ocet, do syfonu se ho po odstranění vody vejde 2,5 litru a nechal jsem to působit přes víkend. Trochu to povolilo, ale muselo se tomu pomoct šroubovákem. Jsou tam ale místa kam se ruka nedostane.
Dělat to s kyselinou no nevím, šlo by to do peněz nebo se to dá nějak ředit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]