Nejste přihlášen/a.
Plánuji odmontovat záchodovou mísu a odstranit usazeniny.
Mísa má odtok v základně rovnou do podlahy, typ Panama. Odpad je litinový.
Nevím jak to tam pod mísou vypadá a co si mám připravit pro zpětné usazení a utěsnění.
Poradí někdo?
milancukrar vam dal výborou radu, zaslouží si body. Manžeta je lepší než usazování do límce ze sklenářského kytu a konopného provázku, nebo jiných starých způsobů.
Při demontáži je dobré být trochu pesimista. Předně vám asi nepůjdou odšroubovat zarezlé železné vruty do podlahy, možná jsou zažrané do dřevěných špalíků, nebo i mosazné vruty do hmoždinek a nejde je vyndat. Počítat s tím, že někdy něco rupne, možná hlava vrutu, což je dobré, to se mísa snadno vyndá. Nebo jsou dřevěné špalíky úplně shnilé a dají se vyndat z podlahy i s vruty, což je také dobré. Horší je, když se v podlaze vrut zlomí a nedá se vyndat, ale i to se dá vyřešit.
Pokud rupne keramika, tak místo odstraňování usazenin je třeba odstranit starou místu a koupit novou.
Hlavně je dobré si rozmyslet, kam chodit na záchod po dobu opravy nebo shánění materiálu na dokončení usazení staré nebo nové mísy.
Dobrý den, tak jsem se kouknul do křišťálové koule a zjistil jsem že se tam může hodit manžeta, třeba triker.cz/...
Nebo mi koule ukázala mísu u sousedů..
Jakmile uvidím, co je pod mísou, poradím léle.
jj, než odmontujete záchod, domluvte si se sousedy, že v případě fiaska budete chodit k nim.
Radím :
1/ než začněte odmontovávat záchod, pětkrát ho prolijte kyselinou. Ten zkamenělý nános pod ním se aspoň trochu ztenčí a uvolní.
2/ s demontáží, čistěním odpadu a zpětnou montáží začněte brzy ráno, abyste byl hotový před zavírací dobou prodejen s vodoinstalačním materiálem. Vím o čem mluvím.
Mnoho zdaru.
pětkrát prolít kyselinou znamená koupit pět butylek kyseliny (třeba tu akumulátorovou sírovou) a postupně je nalít do WC.
Nalijete jednu, počkáte hodinu, nalijete druhou, počkáte hodinu atd. Z WC mísy vám poleze pěkně nechutný sajrajt (viz foto), ale nesplachujte ho. Spláchl byste i kyselinu.
Dobrý den,
o použití kyseliny vím. Zatím jsem použil ocet, do syfonu se ho po odstranění vody vejde 2,5 litru a nechal jsem to působit přes víkend. Trochu to povolilo, ale muselo se tomu pomoct šroubovákem. Jsou tam ale místa kam se ruka nedostane.
Dělat to s kyselinou no nevím, šlo by to do peněz nebo se to dá nějak ředit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.