Nejste přihlášen/a.
Také jsem se vrátil po pár netěsných spojích ke konopí a fermeži. Teflonovou nit vezmu max na tlakoměr nebo automat odvzdušňovák, který předpokládám, že budu měni, což s teflonem jde přeci jen snáze.
Na základě odkoukání od vodařů už dlouhá léta používám koudel "na vazelinu". Spoje v dřívější kombinací s fermeží, případně s fermežovou barvou, se po letech nedají většinou demontovat. Zejména pokud jsou na kovových trubkách. U těch se většinou ukroutí závit.
Ty spoje koudelí a "na vazelinu" těsní perfektně a demontáž bez problémů. Silikonovou pásku nepoužívám vůbec, když tak silikonovou niť.
Na tato těsnění používám teflonovou nit akvinaservis.cz/...
Lépe se navine do závitu.Pod vršek závitu u kohoutu navinu více těsniva které po zmačknutí utvoří těsnící kroužek.
JABRAKA
Já bych se podíval, jestli se to má těsnit v závitu, nebo jestli tam náhodou nemá být ploché těsnění.
BINGO - já též odpovídal, že jsem přešel zpět z teflonu na koudel, ale pokud je to na převlečnou matku pružné hadice na ventil tak se netěsní konický závit, ale ploché gumové těsnění - někdy je tam teflonové, ale ploché těsnění. Z dotazu není jednoznačné kde to teče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.