Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesneni prackoveho ventilu teflonovou paskou

Od: xxx* odpovědí: 11 změna:
Dobry den,
Opakovane se mi nedari utesnit zavit prackoveho ventilu(ten, ktery se sroubuje na trubku) pomoci teflonove pasky. Spoj vsak neustale netesni, prinejlepsim pres nej prosakuji alespon drobne kapky vody. Pritom zaslepovaci sroub je take utesnen touto paskou a vubec nevadi, kdyz ho opakovane odsroubuji a prisroubuji, ten tesni v poradku.Pritom na nem pasku nemenim, ani nedovijim po vysroubovani a zpetnem nasroubovani. Kde by mohl byt jeste problem problem?Pasku navijim spise pevne,
ke konci sroubu ji davam vice. Vyzkouseny ruzne smery navijeni (po smeru i proti smeru).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x
Do bytu uz davam jen zasadne konopi = 100% tesnost

Také jsem se vrátil po pár netěsných spojích ke konopí a fermeži. Teflonovou nit vezmu max na tlakoměr nebo automat odvzdušňovák, který předpokládám, že budu měni, což s teflonem jde přeci jen snáze.

Na základě odkoukání od vodařů už dlouhá léta používám koudel "na vazelinu". Spoje v dřívější kombinací s fermeží, případně s fermežovou barvou, se po letech nedají většinou demontovat. Zejména pokud jsou na kovových trubkách. U těch se většinou ukroutí závit.

Ty spoje koudelí a "na vazelinu" těsní perfektně a demontáž bez problémů. Silikonovou pásku nepoužívám vůbec, když tak silikonovou niť.

jabraka*
hodnocení

3x

Na tato těsnění používám teflonovou nit akvinaservis.cz/...

Lépe se navine do závitu.Pod vršek závitu u kohoutu navinu více těsniva které po zmačknutí utvoří těsnící kroužek.

JABRAKA

hodnocení

2x
Nejspíš jsou na vnějším, nebo vnitřním závitu nějaké otřepy, které pásku trhají. Také by nemusel být problém v těsnění, ale v prasklině v materiálu.
Osobně teflon používám jen na vzduch. Na vodu mám stále nejraději koudel, víc odpustí nedokonalosti, případné opakované pootočení.
Jak píší níže, spíš to vypadá, že se jedná o převlečnou matici a vy tam místo plochého gumového kruhového těsnění cpete teflonpásku na závit.

hodnocení

0x

Málo pásky nebo nerovnoměrně namotaná. A u té záslepky to že vyšroubujete a znova zašroubujete a těsní to je trochu divné, opravdu je to také teflon?

Třeba je ten šroub konický.

rv*
hodnocení

0x

Já bych se podíval, jestli se to má těsnit v závitu, nebo jestli tam náhodou nemá být ploché těsnění.

BINGO - já též odpovídal, že jsem přešel zpět z teflonu na koudel, ale pokud je to na převlečnou matku pružné hadice na ventil tak se netěsní konický závit, ale ploché gumové těsnění - někdy je tam teflonové, ale ploché těsnění. Z dotazu není jednoznačné kde to teče *bzum*

Dle mého je ale myšlen závit mezi kohoutem a trubkou ve zdi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]