Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nové bezpečnostní dveře s vysouvacími se čepy. Dveře se ztuha zamykají / odemykají. Pokud sundám kování tak jde zamykání v pořádku. Pokud dám kování a řádně jej dotáhnu, tak mám problém zamknout. Pokud jej povolím, tak opět mohu zamykat relativně v pohodě. Ovšem nedotažené bezpečnostní kování neplní svůj účel. Chyba v zámku? Vložce?
Samozřejmě čekám na servis, ale zajímalo by mě čím by to mohlo být, aby tu za mě nedělali blba. Díky moc
kování = klika + koule (+ v mém případě ještě část, která překrývá vložku, mám dvoudílné kování) protikusy se dotahují šrouby.
To kování lze celé sundat a třeba v rámci zkoušení používat jen zadlabávací zámek + vložku.
Problém bude v nepřesně osazeným kování. Stačí trochu upravit, zvětšit otvory skrz dveře. Tím by se mělo kování dostat tam kde má být a ne někde šejdrem.
No servis tu byl, díry upravovali. Ale dělá pořád stejně. Tak nevím kde jinde hledat, kování mě nijak mimo nepřijde. Čekám na další návštěvu.
Dveře s kováním jdou špatně zamykat. Sundáš kování a jdou dobře zamykat.
Mohlo by to být špatně se otáčející krytkou na klíč. Pokud se ta v kování dobře otáčí, je jediná možnost ve špatně sedícím kování. Vše sundat a vyzkoušet s každou polovinou zvlášť. Potom vrátit zpátky, lehce sešroubovat a stále zkoušet.
Asi nemáte kvalitní dveře.
Dveře Sherlock cca 14.tis.
14tis + futra 3.tis + kování + zámek a zazdění.
Chybu hledejte někde mezi kováním,zámkem...
Servis.
A nevidím kde jinde by mohl být problém než mezi kováním, vložkou a samotným křídlem.
0x
buď je zkřížená vložka, ale pravděpodobnější je zkřížené kování, které po dotažení vložku v zámku zkříží, myslím si že jsou vyvrtány malé otvory pro nádstavce vnějšího kování, já vrtal na 8mm průměr čepů kování díru 12mm.
Tak jsem si dal práci a celé to rozdělal a přeměřil průměry děr. Je pravda, že na vnější straně pro kliku jsou díry o 2mm menší. Pak jsem naměřil i rozdíly na vnitřní straně. Takže chyba bude nejspíše zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.