Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nové bezpečnostní dveře s vysouvacími se čepy. Dveře se ztuha zamykají / odemykají. Pokud sundám kování tak jde zamykání v pořádku. Pokud dám kování a řádně jej dotáhnu, tak mám problém zamknout. Pokud jej povolím, tak opět mohu zamykat relativně v pohodě. Ovšem nedotažené bezpečnostní kování neplní svůj účel. Chyba v zámku? Vložce?
Samozřejmě čekám na servis, ale zajímalo by mě čím by to mohlo být, aby tu za mě nedělali blba. Díky moc
kování = klika + koule (+ v mém případě ještě část, která překrývá vložku, mám dvoudílné kování) protikusy se dotahují šrouby.
To kování lze celé sundat a třeba v rámci zkoušení používat jen zadlabávací zámek + vložku.
No servis tu byl, díry upravovali. Ale dělá pořád stejně. Tak nevím kde jinde hledat, kování mě nijak mimo nepřijde. Čekám na další návštěvu.
buď je zkřížená vložka, ale pravděpodobnější je zkřížené kování, které po dotažení vložku v zámku zkříží, myslím si že jsou vyvrtány malé otvory pro nádstavce vnějšího kování, já vrtal na 8mm průměr čepů kování díru 12mm.
Tak jsem si dal práci a celé to rozdělal a přeměřil průměry děr. Je pravda, že na vnější straně pro kliku jsou díry o 2mm menší. Pak jsem naměřil i rozdíly na vnitřní straně. Takže chyba bude nejspíše zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.