Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře se těžko zamykají / odemykají

Od: dvr odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

mám nové bezpečnostní dveře s vysouvacími se čepy. Dveře se ztuha zamykají / odemykají. Pokud sundám kování tak jde zamykání v pořádku. Pokud dám kování a řádně jej dotáhnu, tak mám problém zamknout. Pokud jej povolím, tak opět mohu zamykat relativně v pohodě. Ovšem nedotažené bezpečnostní kování neplní svůj účel. Chyba v zámku? Vložce?

Samozřejmě čekám na servis, ale zajímalo by mě čím by to mohlo být, aby tu za mě nedělali blba. Díky moc

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tipoval bych na mírně vzpříčenou vložku (FAB) v otvoru kování. To se dá opravit připilováním otvoru, ale nechal bych to na servisu.

dvr
hodnocení

Zapoměl jsem dodat, že to jde ztuha i při otevřených dveřích

hodnocení

0x
Co si mám představit pod pojmem sundám kování? Co a kde sundáš? Co datahuješ?
dvr
hodnocení

kování = klika + koule (+ v mém případě ještě část, která překrývá vložku, mám dvoudílné kování) protikusy se dotahují šrouby.

To kování lze celé sundat a třeba v rámci zkoušení používat jen zadlabávací zámek + vložku.

Ano, tohle jsem myslel. Někteří lidé si pod pojmem kování představují všelicos, ale kliku ne.
Problém bude v nepřesně osazeným kování. Stačí trochu upravit, zvětšit otvory skrz dveře. Tím by se mělo kování dostat tam kde má být a ne někde šejdrem.
dvr
hodnocení

No servis tu byl, díry upravovali. Ale dělá pořád stejně. Tak nevím kde jinde hledat, kování mě nijak mimo nepřijde. Čekám na další návštěvu.

Takže si to ujasníme.
Dveře s kováním jdou špatně zamykat. Sundáš kování a jdou dobře zamykat.
Mohlo by to být špatně se otáčející krytkou na klíč. Pokud se ta v kování dobře otáčí, je jediná možnost ve špatně sedícím kování. Vše sundat a vyzkoušet s každou polovinou zvlášť. Potom vrátit zpátky, lehce sešroubovat a stále zkoušet.
dvr
hodnocení

No to jsem sam zkousel. Kovani dotahnu na 70 % tak je to ok. Dotahnu jej na 100 % tak aby se ani nehlo a uz to zamykani drhne. Diry jsou vrtany dle navodu a sablony. Kovani je rovnobezne s hranou dveri. Neni nijak vyosene nic proste
A nemáš to utažený až "na krev"?
Pak by u slabších dveří mohl být stažený přes fríz samotný zámek.
dvr
hodnocení

Jsou to dvere s ocelovym plastem
pavelka*
Proboha,co to je za dveře?Jestli to nešlo už při sestavení,tak reklamovat,reklamovat,reklamovat.
Asi nemáte kvalitní dveře.
Dveře Sherlock cca 14.tis.
dvr
hodnocení

Budes se divit ale jsou to sherlock za 25. Osobne si myslim ze bude nekde chyba v motazi
pavelka*
Samotné bytové 90-ky dveře za 25tis. jsem ještě neviděl.
14tis + futra 3.tis + kování + zámek a zazdění.
Chybu hledejte někde mezi kováním,zámkem...
Servis.
dvr
hodnocení

Koukni na jejich stránky a uvidím, že to nejsou zdaleka nejdražší dveře...

Cena je naprosto normální.
A nevidím kde jinde by mohl být problém než mezi kováním, vložkou a samotným křídlem.
dvr
hodnocení

Ok budu uhánět servis, snad si s tim nejak poradí

To je samozřejmostí. Nový dveře musí chodit.
Nedělám tedy do plastu nebo kovu, nýbrž do dřeva, ale to na věci nic nemění. Ať to je z čehokoliv, musí to chodit.

111®
hodnocení

0x

buď je zkřížená vložka, ale pravděpodobnější je zkřížené kování, které po dotažení vložku v zámku zkříží, myslím si že jsou vyvrtány malé otvory pro nádstavce vnějšího kování, já vrtal na 8mm průměr čepů kování díru 12mm.

dvr
hodnocení

Tak jsem si dal práci a celé to rozdělal a přeměřil průměry děr. Je pravda, že na vnější straně pro kliku jsou díry o 2mm menší. Pak jsem naměřil i rozdíly na vnitřní straně. Takže chyba bude nejspíše zde.

Tak převrat díry na větší průměr a mělo by to fungovat.

dvr
hodnocení

jsem zvědav jak se budou tvářit až jim to řeknu.

Tak říkat jim to nemusíš. Dívej se jim od ruce a nenech je odejít, dokud to nebude chodit dle tvých představ.
dvr
hodnocení

No asi jim to řeknu na rovinu. Protže dveře bez kování šlapou jak hodinky. Asi se to tam fakt kříží.

yyy
hodnocení

0x

Reklamace - pak po 3 reklamací vrátit peníze nebo nový dveře. Jak prostý, že. *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]