Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Permanentní sáčky do vysavače

Od: jethro® odpovědí: 14 změna:

Máte zkušenost s permanentními (látkovými, vypratelnými) sáčky do vysavače? Má to smysl o tom uvažovat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ycup
hodnocení

5x

Největší problém je, že se v něm drží roztoči, bakterie, plísně a jejich spóry. Takže je to takový malá biologická zbraň, která na zdraví nepřidá. Doma bych to nepoužíval.

hodnocení

Sdílím stejné obavy. Na druhou stranu - lidé tu píší, že to používají roky a jsou zřejmě stále naživu. Tak proto ten dotaz.

ycup

To je jako třeba s kouřením. Také to nikoho ihned nazabije, ale také to nikomu na zdraví nepřidá.

Ale dřív či později to může jednoho složit-právě že to může působit po malinkých dávkách ale dlouhou dobu. Jsou lidé co mají,třeba alergii od narození (tzv sennou rýmu) - já ji získal až někdy v pětapadesáti.

hodnocení

4x

Dobrý den. Máme vysavač, do kterého jde látkový i papírový sáček. Při koupi byly přiloženy 2 látkové sáčky a 5 papírových. Ty papírové jsem ještě nepoužil a ten látkový používám jeden už 7. rok. Ten druhý je ještě nepoužitý. Vždycky ho vyklepu nad popelnicí a hotovo. I předchozí vysavač byl na látkový sáček. Nějak nemám důvěru, že bych po letech ty sáčky sehnal do toho typu který mám, resp. do jakéhokoli typu. Ale třeba se pletu.

karlinka
hodnocení

2x

Také používám látkový sáček už asi 5 let. Přijde to daleko levněji než papírové, navíc papírových je mnoho druhů a ne vždy všude mají potřebný rozměr.

Nevím jak kde ale zatím se nestalo,že by neměli papírový, VŽDY mají-byť ne drahý "originál" ale mají levnější náhrady (rozuměj stejný ale na jiný typ=levnější a záměnné a že jich je hooodně)

hodnocení

0x
Mám vysavač, do kterého se kupují papírové sáčky, ale je k němu i látkový. Normálně používám papírové, ale když dojdou, jak ráda vytáhnu ten látkový - ten nikdy nedojde :)

hodnocení

0x

Používám pouze látkový. Naplním, vyklepu. Papírové jsem neměl ani nepamatuju.

re4zon
hodnocení

0x
Neni problem, obcas ho vyprat v desinfekci a je klid. Horsi je vyklepavani, u toho se muzete nadychat peknych sra... Druha vec je filtr, sacek sam o sobe je k nicemu, ale nevim co mate za vysavac.

sollik*
hodnocení

0x

Pamatuji si jako dítě, že jsme chodili vyklepávat látkové pytlíky z vysavače Eta (tehdá snad ani jiná značka nebyla). Dalo se to, ale člověk muset "to hrubé" vysypat do popelnice a pak zjistit jakým směrem fouká aby toho neměl plnou h.u.b.u. a omlátit to o popelnici *smich*

Nevím jethro zda se to vyplatí. My vysáváme 2x týdně okolo 150 m2, dvě děti a sáček nám vydrží vždy aspoň 2 měsíce. Pak se během vyndávání z vysavače automaticky zavře klapka na sáčku takže žádný prach nejde ven. Vložit nový a zas je na dva měsíce klid.

Jiná situace byla když jsme měli psa - tam po pár luxování začal vysavač smrdět resp. ty chupy v sáčku. Musel se měnit častěji, ale zase jsme kupovali obyčejné papírové sáčky.

iz*
hodnocení

0x

Mně přijdou látkové sáčky nehygienické. Snad kdyby byly z nějaké "uměliny", aby se v nich nedrželi roztoči a podobná "havěť". Prát sáček po každém vysávání by se mi asi nechtělo, zatímco papírový sáček vyhodím se smetím hned po skončení práce.

hodnocení

Vyhazujete sáček po každém vysávání?

hodnocení

0x
Jako smetí to vysaje. Ale drobný prach a různá havěť přes to jen projede zpět, o hygieně jen stěží mluvit. Sám jsem velký škrblík, ale do pernamentního vysavače bych teda nešel. Papírový sáček je na jedno použití cíleně - aby měl určité kvalitativní parametry po dobu jeho životnosti. Jinak nejvhodnější jsou jednorázové sáčky z netkané textilie. Dobře filtrují, neprotrhnou se vlhkem a dají se využít na max objem. Pernamentní sáček bych dal max někde na šontání po chalupě apod...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]