Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak odstanit nahořklost vlašských ořechů

Od: kalmaj* odpovědí: 3 změna:

poradí někdo, jak odstranit částečnou nahořklost právě naloupaných vlašských ořechů - loňský sběr

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

0x

Snadná rada, vyhodit a nezkazit si cukroví.Je to vlastní zkušenost, také jsem to zkusila a pak vyhazovala co již bylo upečené.

 

dejavu*
hodnocení

0x

Vlašské ořechy totiž rády brzy žluknou, protože obsahují mnoho tuku. Takže jim nesvědčí skladování v teple, vlhku a na světle. Mají být sladké, bez jakékoliv ostré, hořké vůně nebo chutě. To může značit napadení plísní. Hořké jsou též ořechy skladované při pokojové teplotě.
Takže jak na ně? Oloupané vydrží ve vzduchotěsné nádobě v chladu 4-6 měsíců, v mrazničce či ve skořápce na tmavém místě až 1 rok.
Starší vlašské ořechy zbavíme nahořklé chuti, když je zalijeme mírně oslazenou vařící vodou a pak je ve vodě necháme vychladnout. Dají se pak i dobře loupat.

papene*
Loupání a chuť starých ořechů

Staré ořechy se nejen špatně loupají, těžko se jim vyndávají jádra, a ani jejich chuť již není nejčerstvější.
Pět dní před loupáním ořechy namočte do mírně osolené vody. Výsledkem budete mile překvapeni.

Krásně mleté ořechy

Pokud k pečení melete ořechy nebo mandle na kuchyňském robotu, přidejte ke každé várce ořechů dvě lžíce pískového cukru. Ořechy budou pěkně umleté a ne kašovité.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]