Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana ze strany souseda

Od: andryssek* odpovědí: 11 změna:
Dobry den,uz jsou 2 roky co se přistěhoval k sousedce její přítel..ze zacatku se zdálo vše v pohode,nikdo si nikoho nevšimal jen se pozdravilo...pak mne ale začal soused napadat ze neuklizim v bytovém domě chodbu..začala jsem si tedy po každém úklidu vše fotit protoze jsem neverila ze mi da pokoj..po nejake době to přišlo znovu..kdyz jsem chtela ukázat fotky v mobilu s datumem a casem úklidu soused řekl ze ho nezajímá ze jsem neuklizela..začal s urážka i jako ze jsme prasata,ze jestli máme bordel v bytě atd..podotýkám ze byl u toho muj syn který vše nahrál..soused tam vyhrozoval i jemu..nevěděl totiž ze syn je doma..po tomto výstupu uz jsem to psychicky nezvládla a navštívila lékařku..predepsala mi prášky na uklidneni. 3x1 musela jsem si vzít volno v praci ale uz jsem to nechtěla dal řešit..straší syn kdyz se vrátil domu a viděl v jakem jsem stavu na nej zarval at mi da pokoj nebo mu rozbije uz hubu...soused zahlizi,bojim se kolem nej i projít..vše se událo jen kdyz synove s přítelem nejsou doma..obrátila jsem se na byt.druzstvo..to sousedce která je majitelka poslalo dopis o sjednání nápravy a domluvu..nyní mi po 8mesicich přišlo ze mam podat na příslušném úřadu vysvětlení..soused si stěžoval ze mi stekal v blíže neurčenou dobu pes..a na syna ze mu vyhrozoval...nevim jak se branit..vysvětlení podam ale asi bych mela vzít i dopis které me poslalo byt.druzstvo,nahrávku kde nas urazí po celém domě a zprávu od lékaře..co mi prosím poradíte?...moc Dekuji za jakoukoli reakci..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koud
hodnocení

3x

Co je to za dědka? Po úklidu chodby bych na něho zazvonila, ať se jde podívat, že je uklizeno, aby měl smraďoch pokoj. Škoda, že berete prášky vy, spíše by je měl brát on, protože mu to haraší. Zkuste to bát v legraci, něco mu vtipného odpovědět. Ať neprdí na schodech, že je to hrozně neslušné. Dělá mu dobře, když vidí, že se trápíte a že on má navrch. Nic zlého jste mu neudělali, netrapte se.

fik
hodnocení

2x

Na takový lidi je řešení jen jedno...píšeš že máš doma chlapy ne? Jako na vojně,počkat si ve tmě,hodit deku a dát mu co proto-žádní svědci,žádné důkazy...a když bude vidět že se jej nebojíte a v případě opakování dostane znova na budku,bude kolem tebe po špičkách chodit on. Takový zakomplexovaný lidi totiž těší když se jich někdo bojí a můžou jim dělat peklo ze života. Když na ně vyjedeš rázněji,stáhnou ocas

andryssek*
hodnocení

Ano mam ale nechci to řešit tímhle způsobem,myslím ze kdyby vyslo najevo ze to byl někdo z nich bylo by to jen horší..myslím ze mam dost důkazu o tom ze to začal on a ze jen sikanuje ale taky ma poslední šanci..pak na nej podam trestní oznámení ja..spolu s lékařskou zprávou..údajně někomu tady u nas tvrdil ze byl policajt ;) proc uz neni ví jen bůh ale s tímto přístupem k lidem je to asi jasny..

hodnocení

1x

Někteří lidé jsou holt citlivější. Já bych moc tohle psychicky neřešil. Poslal bych ho do... a měl bych klid. V každém případě vemte k podání vysvětlení papír z družstva, že první jste si stěžovala vy a on se jen mstí.

andryssek*
hodnocení

Jj to udělám :) Dekuji za pomoc vsem ;) hezky den :)

hodnocení

1x
Ve vteřině bych ho poslal do míst kde je tma a tráva neroste
Klidně bych ho i někde beze svědku chyt pod krkem a dal mu jasně na jevo jak se má chovat
Nemáte v rodině chlapa?
Pokud mu budete furt ustupovat nic se nezmění
andryssek*
hodnocení

Chlapa mam :) dokonce tři ale s takovým blbem si neni radno zahravat,jsem nekonfliktní člověk a chci mít klid,zkoušela jsem to s nim po dobrém ale nedá se s nim mluvit,mrzí me hlavne to,ze ja tu bydlím 38let a byl klid,oni jsou tu dva roky a dělají mi ze života peklo...ano vím ze by bylo jednoduché dat mu par facek ale nechci aby měl někdo z me rodiny problémy kvůli takovému ubozakovi..navíc je fakt ze mu nikdo z nas nic neudělal,stačilo kdyz si nastartoval u garáže čtyřkolku ze jede na ryby a uz stal na balkoně a mlel cosi o tom ze doufá ze to nenechá nastartovane dlouho ;) on si startuje a nikdo mu nic neřekne protoze je to normalni věc :) ma potřebu šikanovat a me uz nebaví fotit si každé me uklizeni v domě..ale taky je pravda ze z něho mam strach,nevim co od nej čekat..nejdřív to byl uklid,pak pes(který stekal asi 2x v noci jinsk přes den treba kdyz projde kočka..a to je venku na zahrade,pak je to ctyrkolka a bůh ví s čím jeste přijde...myslím ze neni normalni ale od našim to bohužel ja..muže udělat cokoli a většinou kdyz jsou chlapi pryc..

hodnocení

0x
Pokud nejsou další svědci, tak bych velmi zvažoval přiznat to vyhrožování (i když třeba v této situaci bylo pochopitelné), protože to jediné z toho všeho je trestné. Ostatně je to váš syn, nejste povinna proti němu svědčit.
doplněno 07.02.19 15:21: Obavám se, že je nebude zajímat, kdo komu nebezpečně vyhrožoval první.
andryssek*
hodnocení

Ano,tomu rozumim,soused ale nejdříve stejně vyhrozoval mému 18letemu synovi...to je nahrané..na to přijel muj starší syn a sousedovi toto řekl ..budu se chtít domluvit...pokud od toho soused ustoupí dal to řešit nebudu,pokud ne,podam na nej trestní oznámení ja za šikanu..zprávu od lékaře po jeho slovním napadeni plné svědku a nahrávky mam..ani bych se tim uz nezatezovala ale branit se budu...moc Dekuji za vaši pomoc

hodnocení

0x

Oznamit na Polcii vyhrozovani a basta, on mu to rozmluvi a kdyz ne, tak mate doma chlapy, ne?...

andryssek*
hodnocení

A kdyz mu rozbíjí hubu a zjisti se kdo to byl..budou mít na triku ublížení na zdravi,půjdou sedet a jeste mu budou platit?...to by mozna i chtel :) ale tohle opravdu neni řešení :) 14.3 nas ceka podání vysvětlení takze uděláme co musíme,vše předložíme a budu požadovat vysvětlení tentokrat ja..právník mi poradil ze tohle mam brát jako šikanu..Myslím ze hubu mu někdo rozbije jednou stejně protoze ho zády zda se nikdo nema rad..na každou sviní se vaří voda..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]