Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo kotle jede téměř nonstop

Od: cocodicko odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, v nájemním bytě máme kotel Baxi, a mám odpozorováno, že když se teplota místnosti blíží nastavené teplotě na termostatu, tak kotel zapne čerpadlo (ale již ne hořák) a točí vodu v oběhu. Když teplota klesne pod, začne i topit. Takto čepradlo běží dle mého odhadu 90% dne. Nepřijde mi to v pořádku, neví někdo co s tím? ;)
Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě jede čerpadlo 24hod./den. Nepřijde mi to divné, záleží na nastavení, které máte zvoleno. Tím samozřejmě nerozporuji, že může být někde vada...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, čerpadlo běží skoro stále, protože se tomu říká nucený oběh - je to normální. Zdravím!

doplněno 07.02.19 13:53:

cocodicko - jak jinak by se u nuceného oběhu zajistila cirkulace vody v systému, než běžícím čerpadlem? Nucený oběh se sám moc nepohne. Já to neřeším, resp. od toho tam to čerpadlo mám, aby běželo.

cocodicko
hodnocení

Díky za odpovědi,

mě to teda normální nepřijde. Je pro to nějaké logické zdůvodnění? Pochopím protimrazovou ochranu, ale tomuhle teda nerozumím. Toto je 3. plynový kotel na topení, se kterým mám zkušenosti, ale předchozí dva toto nedělaly.

hodnocení

0x

Tak napište schéma, jakým způspobem řídíte vytápění v bytě - jak regulujete. Následně si potvrdíme/vyvrátíme (ne)normálnost nonstop oběhu čerpadla...

cocodicko
hodnocení

Mám nastavené pouze manuální nastavení teploty a podle nálady si teplotu sám upravuji na termostatu.

Pokud chcete docílit plynulého vytápění, musí být čerpadlo trvale v chodu. Pokud budete v průběhu topení vypínat čerpadlo, bude i topení kolísat. Termostat vám hlídá teplotu v sytému, na základě nastavení v místě ovládání a čerpadlo zajišťuje, aby pak teplota v místnosti nekolísala. Samozřejmě záleží také na tepelném zaizolování objektu.

hodnocení

0x
A nemůže to být obráceně? Tedy že čerpadlo má po vypbnutí hořáku nastavený delší doběh, než jste byl zvyklý. Obvykle tam může být nastaveno až např. 4 hodiny, kdy tedy běží i bez hořáku a hořák se pak zapne, aniž by se čerpadlo stihlo zastavit.

hodnocení

0x
Záleží jak máš nastavený doběh. Jestli to řídí termostat tak čerpadlo poběží furt dokud teplota vody neklesne pod limitní hodnotu. Jestli máš na termostatu doběh až do 20°C a v pokoji 22 tak je jasný že běží furt. Jestli máš doběh řízený časem jak tu někdo psal tak stačí doběh zkrátit.

hodnocení

0x

Uveďte prosím presný typ toho kotla. Potom sa to dá niejako riešiť.

cocodicko
hodnocení

Jde o kotel Baxi due tec compact + .. omlouvám se za pozdní odpověď :)

hodnocení

0x

Stiahnite si návod na obsluhu z: baxi.sk/... a podľa českého návodu v PDF na str. 71 zvýšte výstupnú teplotu vody z kotla. Ak máte podlahové vykurovanie,tak podľa projektu, a ak len radiátory tak okolo 60 stupňov celzia.

cocodicko
hodnocení

Díky, vyzkouším.

To je mi rada zdarma. Kúpim si drahý kondenzačný kotol. Potom mu znížim účinnosť nastavením na zbytočne vysokú teplotu, ktorá už je mimo kondenzačný režim.

Skúste si stiahnúť ten návod a tam to máte doporučené výrobcom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]