Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v nájemním bytě máme kotel Baxi, a mám odpozorováno, že když se teplota místnosti blíží nastavené teplotě na termostatu, tak kotel zapne čerpadlo (ale již ne hořák) a točí vodu v oběhu. Když teplota klesne pod, začne i topit. Takto čepradlo běží dle mého odhadu 90% dne. Nepřijde mi to v pořádku, neví někdo co s tím?
Děkuji
Dobrý den, čerpadlo běží skoro stále, protože se tomu říká nucený oběh - je to normální. Zdravím!
cocodicko - jak jinak by se u nuceného oběhu zajistila cirkulace vody v systému, než běžícím čerpadlem? Nucený oběh se sám moc nepohne. Já to neřeším, resp. od toho tam to čerpadlo mám, aby běželo.
Tak napište schéma, jakým způspobem řídíte vytápění v bytě - jak regulujete. Následně si potvrdíme/vyvrátíme (ne)normálnost nonstop oběhu čerpadla...
Mám nastavené pouze manuální nastavení teploty a podle nálady si teplotu sám upravuji na termostatu.
Pokud chcete docílit plynulého vytápění, musí být čerpadlo trvale v chodu. Pokud budete v průběhu topení vypínat čerpadlo, bude i topení kolísat. Termostat vám hlídá teplotu v sytému, na základě nastavení v místě ovládání a čerpadlo zajišťuje, aby pak teplota v místnosti nekolísala. Samozřejmě záleží také na tepelném zaizolování objektu.
Stiahnite si návod na obsluhu z: baxi.sk/... a podľa českého návodu v PDF na str. 71 zvýšte výstupnú teplotu vody z kotla. Ak máte podlahové vykurovanie,tak podľa projektu, a ak len radiátory tak okolo 60 stupňov celzia.
To je mi rada zdarma. Kúpim si drahý kondenzačný kotol. Potom mu znížim účinnosť nastavením na zbytočne vysokú teplotu, ktorá už je mimo kondenzačný režim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.