Dobrý den, na kotlu Protherm se nám objevila porucha F1. Kotel není už dávno v záruce. Dokážeme si to opravit sami (někde něco resetovat) nebo se na tuto poruchu musí volat servis Protherm? děkuji
Potvrzuji, červené tlačítko je zázrak! Funguje. Takže vypněte kotel ze sítě, otevřete kotel a hledejte červené tlačítko. Je vlevo nahoře a vedou do něj dva dráty, je celé pod krytkou, tu musíte sundat a uvidíte celkem malé tlačítko co do něj vedou tyo dráty. Zmáčkněte třeba šroubovákem až uslyšíte cvaknutí.
Teda kluci, díky za radu, už to vypadalo na servis a, že budem bez vody. Diiiky moc. Protherm tiger 12 ktz má to tlačítko v levo vedle spalovací komory na trubce. Je třeba sundat boční kryt
Porucha F1 není jen o zmáčknutí tlačítka. U mě naskočí, když je horší průchodnost v tepelném výměníku a přehřeje se. Tlačítko sice pomůže, ale situace se pak opakují čím dál častěji!!!
Takže kotel vytáhnu ze sítě, odpojím přívod plynu, odstranit kryt, sejmout kryt s průhledovým sklem. To tlačítko co všichni hledají je právě tam.
Sejmout kryt spalovací komory (4 šrouby zepředu a dva zvrchu) a vysát všechen nepořádek nebo vyfoukat.
Taky nás dnes zaskočila porucha F1 na Protherm. Naštěstí jsem objevil tento návod a po resetu tlačítko vše funguje. Tlačítko bylo na přívodu plynu do spalovací komory v kotli.
Nikdy nezatvarajte vsetky radiatory! Minimalne 1 musi byt STALE otvoreny aby nedoslo k prehriatiu kotla. K opakovanej poruche F1 moze dochadzat prave kvoli tomu.
Zdravim, tak stalo sa to aj mne, v piatok o polnoci CHYBA F1. jedna vdaka za rady a tipy tu na fore a za druhe, dosiel som k zaveru, ze je chybne cerpadlo.. Cize chyba F1 znamena viacero symptomov sprevadzane prehriatim. Cerpadlo sa jednoducho po tolkych rokoch opotrebovalo (vyosena oska) a v okamihu , ked malo dojst precerpavaniu vody cez trubky, sa cerpadlo neroztocilo a kotol sa zastavil s chybou F1 a vyplo aj cervene tlacitko (ktore pri Pathere je na lavo hore na trubke). Na cerpadlu som dal dole mosadzny sroubik (tesnenie) a vnutri tocil , avsak nepomohlo, bolo dost zadrete. BACHA potom pri tomto kroku, pretoze bude na vas striekat voda. Problem sme vyriesili vymenenim prednej casti cerpadla (zohnal som rovnaky typ) a nemusel som rozoberat trubky a vyberat cele cerpadlo. Avsak po naplneni obehoveho systemu naspat (tlak 1,2bar) mi v ohrievacom telese kotla pravdepodobne ostava stale vzduch , ktory len tazko prejde cez trubky do radiatorov a velmi rychlo sa ohreje a kotol vypina. ( cca po 30s zopnutia termostatu sa plyn vypne a toci sa len cerpadlo). Kamos mi poradil precerpat vodu cez vracak, ale zial take moznosti nemam. takze mam cakat, kym sa vzduch presunie do radiatorov. ma sa tak stat po par dnoch. uvidime.. dufam, ze moje vety niekomu pomozu
Moc děkuji za toto forum a jsem vděcná i za foto… Podařilo se mi právě tady dočíst co dělat. Kotel z roku 2005 - červené tlačítko nalezeno, zamáčknuto a zas topíme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.