Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zdědil jsem pozemky-orná půda v k.ú. Zlín. Zjistil jsem, že na pozemcích hospodaří zemědělská společnost 20 let a nikomu nic neplatí. Já navíc musím platit daň z nemovitosti.
Firma je ochotna se mnou jednat o smloiuvě na pronájem.
Potřebuji vědět, kde seženu přibližnou cenu za pronájem a za jak dlouhou dobu moho požadovat náhradu zpětně. Společnost užívá pozemek bezplatně 20 let.
Můžete mi poradit prosím.
Zdraví Tonda
Ze své zkušenosti sdělím, že nemuste pronajímat pozeme firmě, která na ní hospodaří. V její okolí je určitě více firem, kteří hospodaří jinde a klidně od Vás si pronajmou toto pole. Příklad, v Českém Meziříčí hospodaří více firem, ale jedna dal více, nežli druhá, tak se to pronajalo firmě, které dá více. Oni si to pak spolu podnajímají navzájem.
Já jsme nesouhlasil s cenou, kterou mi dávali, a licitoval jsem. Již ale nevím, za kolik to je.
Nechal bych si poslat návrh smlouvy. Někdo určuje cenu přímo, někdo procenty z katastrální ceny, někdo podle bonity, ... Pak bych se rozhodl, jestli s tím souhlasím, nebo jestli je dobré něco změnit.
Ohledně pronájmu někomu jinému - nevím, jestli by nenastaly problémy, pokud je pozemek např. uprostřed lánu (říkají tomu hon(?)), protože jak se na něj dostat. Sice by si to mohli zamědělci čenžnout mezi sebou, nebo taky ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.