Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí fond oprav?

Od: nitrak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, koupil jsem si byt, převzal jsem ho poslední den v měsíci, kdo za tento měsíc platí úhrady za byt? Děkuji moc, bývalá majitelka tvrdí, že já a mě se to nelíbí, protože jsem tu ten měsíc nebydlel :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majcoo
hodnocení

0x
Blbosť. Ako môžeš platiť za byt a za mesiac kedy si byt nevlastníl? Logicky nájom pripadá na jej meno na koľko v tom období bola majiteľka ona. teda podľa mňa. Ak má šek a je na ňom jej meno není o com. Lepšie sa spýtať na bytovom podniku alebo správcu budovy ale rozhodne by odomna nevidela ani korunu. Volaka vychcana mrcha. Neviem ako u bytov, ale ja keď si kúpim auto kde majiteľ predomnou neplatil príklad poistku a auto prepise na mňa tak logicky nebudem doplácať za jeho zanedbanu povinnosť. Majiteľ sa ruší prepisuje sa na mňa čo je nový majiteľ auta a nová poistka ktorú ihneď uhradím odo dňa kúpy. A čiastku ktorú pánko neplatil bude poisťovňa vymáhať od neho. A logicky nie odomna na koľko som nebol ani len užívateľ toho auta. V tvojom prípade by to malo byt tak že si panička vyplatí nájom príklad od 1.1 do 30.1 za mesiac čo tam bývalá. A ty keď si sa stal majiteľom 31.1 tak zlten jeden deň ti bude možno účtovný v nasledujúcom mesiaci za byt. Inak si to neviem vysvetliť. Treba sa spýtať nato a neplatit za takýchto ľudí ani korunu. Doba nie je ľahká a ľudia nemajú peniaze na rozdávanie.
elane

majcoo: Jak víte, že tazatel byt v daném měsíci nevlastnil? Říká, kdy ho převzal, ale nevíme, kdy byl byt na něho přepsaný. To že v bytě tazatel nebydlel fyzicky, není podstatné. Jde o to, kdo byl v daném měsíci vlastníkem, i když byl byt prázdný.

*jasne*

nitrak
hodnocení

Nelibi se mi to, ale obavam se ze ano, v katastru je psano, ze pravni odpovednost mi vznikla jiz v tento mesic, ona je vlastne jen potvora, ze mi byt predala az posledni den.

elane

No obvykle se v kupní smouvě dohodne, kdy bude nemovitost předána. Třeba: do tří dnů od oznámení KN, že byl zápis proveden. Taky záleží na tom, kdy byly předány peníze, popřípadě jejich zbytek. Takže těžko paní majitelku soudit, když nevíme, jak to vlastně bylo.

*jasne*

figurek*
hodnocení

0x

mrkněte se do kat/..., odkdy jste vlastníkem bytu. Nepochybně déle, než od chvíle nastěhování.

hodnocení

0x

Pokud vezmu úvahu, kolik peněz, práce a starostí obnáší nákup bytu, tak bych těch pár tisíc za měsíc za fond oprav neřešil.

Ale logicky fond oprav je v podstatě náklad na údržbu společných částí, je to povinností majitele, bez ohledu na to, jestli dům používá nebo ne, tedy řídili bych se datem v katastru. Něco jiného by byly poplatky za vodu a teplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]