Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyvrtat díru přes kachličku?

Od: vrkos odpovědí: 9 změna:
Zdravíčko, jak se dá šetrně vyvrtat díra přes kachličku a pak přes panel, pro kabel 3x2.5?
Mám strach aby praskla kachlička.
Díky pánové

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
KAchličku vem malým vidiákem bez příklepu. Jemně naťukneš glazuru důlčíkem, nebo hřebem, aby vrták neujížděl. Díru po vyvrtání následně zvětšíš, půjde to dobře. Jakmile kachličku provrtáš, můžeš přepnout na příklep a dovrtat panel - vyvrtáno mnoho děr tímto způsobem a neprasklo nic.

hodnocení

3x
Pokud je kachlička dobře přilepená, tak bez příklepu a pro jistotu napřed menším vrtákem. A vyjde to.
Pokud to ovšem lepilo jelito a drží tam jen silou vůle, je pravděpodobné, že praskne.

hodnocení

3x

Vrtám vidiákem bez lepení pásek, naťukávání. Jen vrtám pomalu, bez tlaku a příklepu. Nikdy nebyl problém.

hodnocení

3x

Hodně záleží na příklepu vrtačky; pokud použijete Narex s ozubeným věncem, většinou nic nepraskne. Pokud vezmete výkonnou vrtačku a tím elektro - pneumat/..., ne vždy obklad vydrží...vrtám tak, jak radí drtivá většina odpovídajících

krtek66
hodnocení

1x

1) na kachličku nalepit kousek malířské maskovací pásky..

2) označit kde chcete vrtat

3) vzít vrut nebo něco ostrého podobného (šroubovák) a pomocí kladiva na místo klepnout, tak aby se nakřápla skořepina

4) pak vzít malý vrták na kachličky/kámen/cihlu a vrtat pomaličku s malýma otáčkama

5) zvětšit díru větším vrtákem

fik
hodnocení

1x

Možná jsem ve vaších očích barbar,ale já jsem to vždycky přes obkladačku valil přímo příklepem normálně jako do zdi a nikdy nic neprasklo. To by ta obkladačka musela být hodně ale opravdu hodně špatně přilepená aby se jí něco stalo

111®
hodnocení

0x

označit a začít tenkým vidiovým vrtákem, kabel bude tak 12mm průměr, tak postupně zvětšovat, kachličku bez příklepu, panel když to půjde tak také, ale že to nerupne nezaručí nikdo...

kolemjdouci
hodnocení

0x

Jestli to nespěchá,tak od číňana, jsou za rozumnou cenu, jestli to spěchá, tak někde u nás.

google.com/...

petula00*
hodnocení

0x

Já nejdříve kuželovým brouskem na stopce v místě vrtání odstraním glazuru.Vrtání pak jde lehčeji.Není většinou ani potřeba jakkoliv např.důlčíkem dělat důlek pro vrták.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]