Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mají být správně otočené žaluzie?

Od: vanek odpovědí: 22 změna:
Dobrý večer,
jak mají být správně otočené žaluzie a proč?
Udělal jsem 2 fotky, která je správně? děkujeme

Jak mají být správně otočené žaluzie?
Jak mají být správně otočené žaluzie? #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Není to jedno? Buď uvidíš na ulici a nebo ti tam bude svítit slunce.

gogo*
hodnocení

7x

Přesně jak píše "Jenyk". Jen jedno to úplně není!

Nevím, jak vám to přesně popsat. Pokud chcete odstínit pokoj od slunce, natočte žaluzie tak, aby jak se podívate vzhůru, neuvidíte nic, jak se podiváte dolů, uvidíte ulici. Pokud chcete zabránit, aby vás nebylo vidět třeba v noci z ulice, natočte je tak, aby jste při pohledu dolů, neviděla nic a při pohledu nahoru uvidíte hvězdičky a měsíček, který vám třeba vadit nebude. Ono ty žaluzije jsou tak trochu o tom, že fungují stejně na obě strany, takže pokud je natočíte tak, že nevidíte na slunko (výborně odstínite byt od slunka), ale bude vás vidět z ulice. Pokud to uděláte naopak, situace se obrátí!

No vždyť to píšu.
Buď uvidí na silnici a nebo mu tam bude svítit slunce.

hodnocení

4x

A já bydlím ve čtvrtém patře z osmi a protější barák je moc blízko. Buď mne vidí ti shora nebo opačně zase to dolní, při vodorovné poloze zase přímo ti protější...jak mám tedy žaluzie natočit, aby to bylo správně a funkční? Co radíte? Jaké máte zkušenosti v takovém případě? Rolety nechci...

gogo*

Bohužel tobě pomoci moc nejde, musíš prostě souložit dále od okna (samozřejmě pokud nejsi exhibionista), ale v tom případě by jsi zaluzie asi neměl vůbec. Proti osvětlení je to úplně jedno, proti šmírování, pokud budeš tak 2m od žaluzii, nikdo už nic neuvidí ani zhora, ani zdola!

Zdar, jinak na hloupou otázku, hloupá odpověď

Tak použijte vertikální žaluzie. Jsou sice spíše záležitostí komerčních interiérů, ale už jsem je zažil i v rodinných domech

pb®
Záclony neznáte? Při zvolení vhodného materiálu na vás vidět nebude, leda byste v místnosti svítil a venku byla tma. A nikdo mi nevymluví, že sundat a vyprat záclony je víc namáhavé, než umývat žaluzie lamelu po lamele z jedné i druhé strany. A že se na nich drží prach dost.

Děkuji všem rádcům za náměty i za "připomínky"...za snahu pomoci. Máme i záclony, ale jsou hodně "průsvitné", ve dvou místnostech navíc i závěsy. Ten problém byl vždy při svícení v místnosti...ale byl jsem inspirován původní otázkou, možná se dobereme k něčemu, co pomůže nejen nám...

pb, proč Vám to nikdo nevymluví? jako že nevěříte na jiný typ, nežli záclony. Já to přesto zkusím, Vaší odpovědí.

leda byste v místnosti svítil a venku byla tma
Právě proto jsou lepší žaluzie.

karel556*

pro gogo®, docela jste mě pobavil:)

hodnocení

3x

Přesně jak píše Jenyk - je úplně jedno, jak si žaluzky natočíte, nedá se rozhodně říct, že takhle je to správně a takhle špatně.

Jiná věc je ale to, jak Vám to vyhovuje z hlediska např odstínění světla z venku a pod.

Prostě řečeno - otočte si to tak, jak je Vám libo, špatně to nebude.

hodnocení

1x

Je to jedno, záleží jak chcete mít zacloněno. Esteticky by to vypadalo na obloučky ven, ale estetika o přítmí nerozhoduje.

hodnocení

1x

Obojí je správně, záleží co pozorujete, nebo odkud nemá být vidět. Zdali nahoru či dolů, nebo pokud nic.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já je otáčím "obloučky" směrem do ulice - a považuji to za správné. Zdravím!

doplněno 06.02.19 18:30:

Tyto žaluzie jsou jen takové "šidítko" - přes den místnost zcela nezatemní a za noci je stejně z ulice vidět, že v místnosti svítíte. Lepší je mít pořádné závěsy ze silné látky, které lépe zatemní a také odhluční místnost.

hodnocení

0x

Je to fuk, ale pro nejlepší efekt ve dne jako na první fotce, v noci jako na druhé.

hodnocení

0x

tak na toto by mě nikdy nenapadlo se zeptat. Hlavně že slunce nepálí do místnosti, no né?

hodnocení

0x

Bydlím u silnice a žaluzie musím mít natočené jako č.1,to mi není vidět do místnosti. Když je dám opačně je vidět dovnitř. Osobně jsem si to vyzkoušela :)

vanek
hodnocení

Nemyslíte opačně? Z ulice není vidět u obrázku č.2?

hodnocení

0x

Vyfotila jsem to a jsou ty žaluzie z to ho Vašeho tmavšího obrázku v pořadí 1. asi jsem to špatně napsala.Prostě ta bližší část žaluzie k Vám je výš než část blíž k oknu. Tak si to taky vazkoušejte pohledem z venku :)

Jak mají být správně otočené žaluzie? #3

hodnocení

0x

@bublina - No s tím bych tak zcela nesouhlasil - pokud bydlíte v přízemí, tak je to ok, ale pokud výš, tak je k vám docela dobře vidět,(sice jen šikmo nahoru, ale je) taky vyzkoušeno :). Tak, jak máte lamely na fotce je mám, když chci odstínit slunce. Ale samozřejmě - ať si je dá každý podle sebe, mně to vyhovuje tak, jak jsme napsal.

hodnocení

0x

neřešte to, myslíte, že lidé budou očumovat? Nebudou! Věřte!

vlady
hodnocení

0x

Viditeľnosť ak stojím pri okne pár 10 cm od nich je celkom iná a lepšia smerom von ako ak sa aj niekto pozerá z vonka zo susedného domu alebo z chodníka na vzadialenosť desiatok metrov , tak neuvidí nič podstatné leda tak vie rozlíšiť či sa svieti alebo nie ak je vonku tma . Takže by som takéto veci absolútne neriešil.Ja mám žaluzie natočené tak , aby som videl smerom dole na parkovisko pod domom .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]