Nejste přihlášen/a.
Přesně jak píše "Jenyk". Jen jedno to úplně není!
Nevím, jak vám to přesně popsat. Pokud chcete odstínit pokoj od slunce, natočte žaluzie tak, aby jak se podívate vzhůru, neuvidíte nic, jak se podiváte dolů, uvidíte ulici. Pokud chcete zabránit, aby vás nebylo vidět třeba v noci z ulice, natočte je tak, aby jste při pohledu dolů, neviděla nic a při pohledu nahoru uvidíte hvězdičky a měsíček, který vám třeba vadit nebude. Ono ty žaluzije jsou tak trochu o tom, že fungují stejně na obě strany, takže pokud je natočíte tak, že nevidíte na slunko (výborně odstínite byt od slunka), ale bude vás vidět z ulice. Pokud to uděláte naopak, situace se obrátí!
A já bydlím ve čtvrtém patře z osmi a protější barák je moc blízko. Buď mne vidí ti shora nebo opačně zase to dolní, při vodorovné poloze zase přímo ti protější...jak mám tedy žaluzie natočit, aby to bylo správně a funkční? Co radíte? Jaké máte zkušenosti v takovém případě? Rolety nechci...
Bohužel tobě pomoci moc nejde, musíš prostě souložit dále od okna (samozřejmě pokud nejsi exhibionista), ale v tom případě by jsi zaluzie asi neměl vůbec. Proti osvětlení je to úplně jedno, proti šmírování, pokud budeš tak 2m od žaluzii, nikdo už nic neuvidí ani zhora, ani zdola!
Zdar, jinak na hloupou otázku, hloupá odpověď
Tak použijte vertikální žaluzie. Jsou sice spíše záležitostí komerčních interiérů, ale už jsem je zažil i v rodinných domech
Děkuji všem rádcům za náměty i za "připomínky"...za snahu pomoci. Máme i záclony, ale jsou hodně "průsvitné", ve dvou místnostech navíc i závěsy. Ten problém byl vždy při svícení v místnosti...ale byl jsem inspirován původní otázkou, možná se dobereme k něčemu, co pomůže nejen nám...
pb, proč Vám to nikdo nevymluví? jako že nevěříte na jiný typ, nežli záclony. Já to přesto zkusím, Vaší odpovědí.
leda byste v místnosti svítil a venku byla tma
Právě proto jsou lepší žaluzie.
Dobrý den, já je otáčím "obloučky" směrem do ulice - a považuji to za správné. Zdravím!
Tyto žaluzie jsou jen takové "šidítko" - přes den místnost zcela nezatemní a za noci je stejně z ulice vidět, že v místnosti svítíte. Lepší je mít pořádné závěsy ze silné látky, které lépe zatemní a také odhluční místnost.
@bublina - No s tím bych tak zcela nesouhlasil - pokud bydlíte v přízemí, tak je to ok, ale pokud výš, tak je k vám docela dobře vidět,(sice jen šikmo nahoru, ale je) taky vyzkoušeno . Tak, jak máte lamely na fotce je mám, když chci odstínit slunce. Ale samozřejmě - ať si je dá každý podle sebe, mně to vyhovuje tak, jak jsme napsal.
Viditeľnosť ak stojím pri okne pár 10 cm od nich je celkom iná a lepšia smerom von ako ak sa aj niekto pozerá z vonka zo susedného domu alebo z chodníka na vzadialenosť desiatok metrov , tak neuvidí nič podstatné leda tak vie rozlíšiť či sa svieti alebo nie ak je vonku tma . Takže by som takéto veci absolútne neriešil.Ja mám žaluzie natočené tak , aby som videl smerom dole na parkovisko pod domom .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.