Nejste přihlášen/a.
Po přečtených příspěvcích na různé otázky o popraskané omítce a mých dotazech mi bylo doporučeno natáhnout na stávající omítky perlinku, poté vyštukovat a vymalovat. Ještě bych jen potřeboval poradit ohledně penetrací. Musím prý napenetrovat omítku před natažením lepidla s perlinkou. Mám i po natažení perlinky znovu penetrovat před štukem a poté znovu před malbou?
Ještě jsem slyšel o přebrousení omítky před perlinkou, čím se to dělá? (smirk. papírem asi ne)
Děkuji za rady, koupil jsem první dům a nemůžu si dovolit firmu
Jirko,několikrát jsem tu uvedl,úpravy zdí před malováním.Nedělej si moc velké starosti!Nové omítky,nebo štuky dělej jen tehdy,když je stará omítka odloupaná a opadaná z velké části.Většinou stačí omítky jen opravit.A na to perlinku vcelku nepotřebuješ.Pokud jsou na omítce jen praskliny,tak stačí zafixovat jen tyto a štětčkem natřít penetrací a po srovnat stěnu jen finální stěrkou.Nakonec jemně přebrousit brusnou mřížkou stačí ručně.Já mám dobré zkušenosti s většími opravami pomocí stavebního lepidla a dokončení finální stěrkou.
Zrovna včera jsem připravoval k malování pokoj,kde byly hřebíčkama na stěnu přibity koberce.Jak to vypadalo po stržení koberců, ani nelze vylíčit.Stovky direk z vypadlé omítky.Stačilo to však jen srovnat stěrkou.
JABRAKA
Pokud jsou praskliny velke nebo jen jedna prasklina na cele stene ( praskliny v panelaku v rozich ), da se natahnout jen pas perlinky pres prasklinu, nemusite perlinkovat celou stenu. Jinak penetraci pred perlinkou ano, před stukem ne, ale pokud delate stuk a stena je zaprasena, urcite bych penetraci dal, ale jinak je to zbyetcne.
Omítka nikde opadaná není, jen jsou místy jak na stěnách tak na stropě praskliny, ale ne nic velkýho. chtěl jsem dát perlinku, že mi to doporučili známí, než se nastěhuju, že je lepší to udělat pořádně, abych za dva roky nestěhoval pokoj a nedělal to stejně. Asi to tedy jen udělám nějakou tou stěrkou, mohli byste mi nějakou doporučit? Když tu stěrku použiji jen na místa s prasklinami, nebude tam pod malbou vidět, že je tam vrstva navíc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.