Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlý olivový olej, vadí?

Od: alena350* odpovědí: 8 změna:

Našla jsem ve špajzce/skříni na jídlo vzadu olivový olej, který má minimální trvanlivost do 5/2018. Tmavá flaška, Franz Josef.

Neumím se rozhodnout, jestli ten olej mám použít...Váš názor?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Ochutnej, pokud chutná normálně tak se ho bát nemusíš..

hodnocení

5x

Použili byste?

Ano, použili bychom.

hodnocení

5x

Po ochutnání se sama rozhodněte. Podle mě bude v pořádku, když byl dobře skladovaný.

hodnocení

3x

Určitě mu nic není. Použil bych. Občas ho koupím prošlý i v lidovce. Vždy bez problémů.

hodnocení

2x

ochutnal zda není žluklý a pokud ano-tak bych jej nalil do nádrže svého ropáčka kde by ještě dobře posloužil i když nejlepší na toto je obyčejný řepkový!

jezevec*
hodnocení

1x

Já bych s ním namazal maximálně dveře. Kdyby byl prošlý tři týdny, OK, ale tenhle už bude mít pachuť podobnou nažluklému máslu...

jenicek*
hodnocení

0x
Pokud by byl delší dobu otevřený tak bych měl obavy. Pokud byl zavřen,ve tmě a v pokojové teplotě tak bych jej v klidu používal. Maximálně se tazatel pose*e a stráví den až dva na WC *smich*

sametka
hodnocení

0x

Klidně ho na konzumaci použijte, pokud má normální chuť a byl dobře uzavřen. I staří Řekové ho uchovávali v amforách déle než jeden rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]