Nejste přihlášen/a.
Nepřečetl jsem si obchodní podmínky a u firmy ceník řemesel jsem si nechal vyhledat
řemeslníka. Poslali mě jméno a kontakt a hned chtějí zaplatit 590,--Kč za zprostředkování,
aniž bych výše uvedeného řemeslníka viděl. Není ani podmínkou , aby pracoval
za peníze, které uvádějí a ani spolu nemusíme uzavřít žádnou dohodu, hlavně zaplatit
za zprostředkování a hned vyhrožují pokutou 5.000,--Kč a obchod. podmínkami.
Mohu od této smlouvy přes internet odsoupit a jak?
@lilil - Mohu od této smlouvy přes internet odsoupit a jak?
Těžko, pokud jste podepsal i jinak potvrdil souhlas s podmínkami, které jste nečetl. V nich se totiž jasně píše, že:
5. Objednatel se zavazuje zaplatit obchodnímu zástupci jednorázovou odměnu 490 Kč + DPH 21% za zprostředkování zhotovitele, a to do pěti dní od zaslání dokumentů se zprostředkovaným zhotovitelem od obchodního zástupce. Na tuto částku vystaví obchodní zástupce řádný daňový doklad.
7. Objednatel je povinen zaplatit obchodnímu zástupci jednorázovou odměnu i v případě, že smlouvu o dílo vyhotovenou obchodním zástupcem se zhotovitelem nepodepíše, nebo i v případě, že zakázku se zhotovitelem nerealizuje.
8. Objednatel se zavazuje zaplatit obchodnímu zástupci jednorázovou sankci 5000Kč (slovy: pěttisíckorunčeských) za porušení bodu č.5 tohoto odstavce, a to do pěti dnů od výzvy od obchodního zástupce, převodem na bankovní účet obchodního zástupce.
Vzhedem k tomu, že jste nezaplatil, jedná se o porušení z vaší strany - firma vám zhotovitele zprostředkovala. Zkuste se dohodnout, zda by bylo možno upoustit od té sankce, pokud uhradíte částku za zprostředkování.
Splnila firma, co Vám podle smlouvy slíbila? Ano, splnila. Zaplatil jste firmě za její službu podle smlouvy? Ne, nezaplatil. Kdo z vás porušil oboustranně podepsanou smlouvu? Že jste si nepřečetl, co podepisujete, je jen Váš problém. Jestli máte pochybnosti dejte to k soudu. Zaplatíte pak nejen za službu a onu pokutu, ale navíc ještě soudní výlohy.
miso - tazatel nepodepisoval smlouvu o vykonání práce ani cenu za takovou práci. On podepsal smlouvu sprostředkovatelské firmě za kontakt na řemeslníka aniž by věděl, co podepisuje. A i kdyby ta smlouva měla 100 stránek a někde uprostřed by byl ceník napsaný milimetrovým písmem, smlouva by byla platná. Ona firma svůj závazek splnila a oprávněně požaduje jen a pouze splnění závazku ze strany tazatele. Tady není o čem diskutovat.
@asd1 - V tom případě oni smlouvu nenaplnili a vymanévruješ že nic platit nemusíš
Nevymanévruje - viz obchodní podmínky:
Objednatel je povinen zaplatit obchodnímu zástupci jednorázovou odměnu i v případě, že smlouvu o dílo vyhotovenou obchodním zástupcem se zhotovitelem nepodepíše, nebo i v případě, že zakázku se zhotovitelem nerealizuje.
On jí podepsat chce, ale nesedí dohodnuté ceny.. Pokud je to nějak řešené zákonem tak nevýhodná ustanovení ve smlouvě neplatí... V každém případě by řemeslník měl dostat smluvní pokutu = radši tu zakázku vezme.. I když takového řemeslníka bych k sobě nepustil - podvodník už při sjednávání zakázky...
Zprostředkovatelská smlouva prokazatelně uzavřena byla a tudíž by náklady za ní měly být zaplaceny.
Ostatně ve VOP je taky uvedeno, že "Zhotovitel není povinen podepsat se zhotovitelem smlouvu o dílo vyhotovenou obchodním zástupcem." Stejně tak objednatel. Ani jedno z toho neznamená, že v takovém případě jeden či druhý nemusí zaplatit zprostředkovateli.
I/1: Zprostředkovává za předem nastavené ceny podle ceníku = nedodrželi hned první bod všobecných podmínek. II/4 platí ceny platné v době objednání - nebylo dodrženo (poslali kontakt který neodpovídá smlouvě).
Ale tak klidně si stáhněte ocas a plaťte třebas i za fiktivní kontakty...
@asd1 - Co takhle uvádět všechno a ne jen to, co se vám hodí?
Obchodní zástupce si vyhrazuje právo jednotkové ceny ve svém ceníku na webu "www.ceníkyremesel.cz" kdykoli, a to i bez předchozího upozornění, změnit.
Ano ty co mají v ceníku resp. byly v době objednání Nejste náhodou od nich? Prostě dali kontak na řemeslníka s jinými cenami než byly v ceníku = každý právník jim tu odměnu za kontakt roznese...
Ano byl jsem blbý, pěkně jsem se napálil. Ale nikomu tu firmu nemohu doporučit,
mají na internetu ceník, za který má ten doporučený řemeslník pracovat, ale to je
velká lež, protože ten co mě ho poslali, za tyto peníze nepracuje, a podepsat dohodu
kterou vypracovali taky odmítl, takže vydělávají jen na blbech jako jsem já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.