Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí vodárny pravidelně měnit vodoměr?

Od: ondy odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

dočetl jsem se že vodoměr na studenou vodu - mám ho ve sklepě rodinného domu, by se měl měnit každých 6 let (vyměnit za překontrolovaný, zda dobře měří).

Kdo ho má povinnost měnit - majitel domu (tudíž i přípojky) nebo majitel vodovodní sítě? Není náhodou vodoměr majitele vodovodní sítě?

A dále - pokud mám hodně starou vodovodní přípojku a chci novou - tak bych si ji dle nového zákona (pár let platícího) už měl platit celou sám - (od uličního vodovodního řádu, pod ulicí, pod chodníkem, na mém pozemku). Pokud by ale došlo k vodovodní havárii na přípojce, tak to prý platí majitel vodovodní sítě. Je to možný? Zdá se mi to nějaký divný s tou havárii.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

3x

Doba platnosti kalibrace u vodoměru je 5 let. Výměnu na své náklady provádí provozovatel vodovodní sítě.

hodnocení

0x

Ano, vodoměr se musí měnit v daných intervalech. Mění ho na své náklady provozovatel vodovodní sítě (je to jeho majetek) a odběratel (majitel domu) musí pouze tuto výměnu umožnit. Jinak ho to nezajímá.

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak nám ho mění po 10 letech.

Po 10ti je plynoměr. Voda by opravdu měla být 6 let. My ho máme už 13... :-D

hodnocení

0x

Dobrý den. Vodoměr nám v rodinném domě měnili začátkem ledna a bylo to po 6 letech. Asi v polovině prosince jsme dostali do schránky lístek, kdy přijdou provést výmenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]