Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava pantu dveří

Od: luk5235* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Při dotahování pantu dveří jsem povolil seřizovací šroub, abych dotlačil dveře a mohl je pak dotáhnout. Bohužel během povolování něco kovového vypadlo z držáku pantů a zůstal mi pouze seřizovací šroub. Nyní nejdou dveře dotáhnout vůbec.
Dá se s tím prosím něco dělat? Nerad bych rozebíral obložení dveří.
Předem děkuji.
Lukáš

Oprava pantu dveří

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Kolegové mají pravdu, prostě jste šrouboval tak dlouho, až se Vám podařilo vyšroubovat matičku na konci toho šroubu a ta pak propadla někam dolů. Ono totiž to kování, od TKZ, co tu linkoval Jenyk má ten šroub na konci roznýtovaný a tudíž se toto nepodaří, ale Vy zřejmě máte levnou, plastovou náhradu téhož, kde je jen klasická matička M6 vsazená v plastovém výlisku. A ta právě tohle umí.

Ale nepotěším Vás - znamená to nejen rozdělat obložky a modlit se, aby ty futra montovali skuteční truhláři, kteří myslíce na zadní kolečka nepoužívají k zalepení obložek disperzní lepidlo, ale akralový tmel - zalepený futra totiž při podobném pokusu zničíte - ale i vyřezat futra z pěny, abyste mohl nasadit tu matičku.

hodnocení

5x

Nedělám do podobných papundeklů, ale vidím to dost bledě. Na tom futru je našroubovaný takový plechový apštajk, do kterýho se zasouvá samotný pant. Pravděpodobně, jak jsi to moc polevil, tak to vypadlo ze závitu a oprava je jedině vybouráním dveří.

Tedy na druhý straně sundat obložky, vyříznout dveře a teprve potom se dostaneš na ten blbinec. Tam našroubuješ zpátky matičku a můžeš opět vše usadit a vypěnit.

Vypadá to nějak takhle.

hodnocení

3x

Zřejmě vám vypadla nějaká plovoucí matka, podle mě se bez rozebrání obložky neobejdete. Možná se ještě někdo vyjádří.

sollik*
hodnocení

3x

Bez rozebrání obložky to opravit nepůjde, ale počkal bych s tím až kdyby dveře začaly nějak zlobit. Pokud jsou zbývající dva panty v pořádku může Vám to takto sloužit spoustu let.

Vůbec bych se nedivil, kdyby tam v rámci úspor byly jen dva panty.
sollik*

Dveře s dvěma panty jsou dle polské normy :)

luk5235*
hodnocení

0x

Díky všem za odpovědi!

Nepotěšili jste mě, ale alespoň vím na čem jsem.

Panty jsou naštěstí 3 tak snad to nějakou dobu vydrží.

Máte odhad kolik by to cca vyšlo vyměnit celé obložení?

Díky

asd1

Záleží jestli a jak jsou obložky lepené = jen rozebrat a složit nebo rozlámat a dělat nové ;)

Fouknul bych tam lepidlo - zafixovat polohu a natlačit aby zateklo do mezer... Kuchání obložek bych nechal až kdyby lepení nefungovaloo... Hustější vteřinovku neob nějaký epoxid, možná + odmastit (propláchnout, pozor na změnu barvy obložek...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]