Nejste přihlášen/a.
Jak vyčistit kvasnou rourku/trubičku/zátku? Do toho místa kde je trubička v tý baňce se ničím pořádně nedostanu. Dostal jsem dvě takovýzasyflený, kdovíčím, ale tak ty bych klidně oželel. Ale co jsem si kupoval novou tak mi při minulym kvašení do ní nalítali octomilky a "rozložili" se tam a udělalo to takovej bílej povlak. Zkoušel jsem to vyčistit louhem a docela to pomohlo, ale chtěl bych něco méně drastického, navíc nevím jestli je svym teplem ten louh něco neudělá.
Díky za tipy.
To není potřeba zas tak prožívat. Důležité je, aby ta rourka byla prostupná pro vzduch z nádoby ven, o nic víc nejde. Do styku s ovocem to nepřijde, a tož co? To čistit nemusíš, příští rok to bude zas podobné.
Takové skleněné věci se šistí dokonale kyselinou chromsírovou.(H2SO4+ dvojcroman draselný)Louh sklo leptá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.