Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda-li nemáte zkušenost s řešením podobného problému.
Koupili jsem podíl v družstvu a tím jsme nabyli právo na užívání bytu. Bývalý majitel byt rekonstruoval a dle jeho slov užíval jen minimálně. Včera večer jsem chtěla v bytě zatáhnout okenní žaluzie, přičemž mi celý systém spadl na hlavu. Došlo k poničení rolet a mohlo dojít také k újmě na zdraví. S přítelem jsem si všimli, že systém nebyl upevněn pořádně a pro dva malé šroubky byly v okně vyvrtány 3 velké otvory, ze kterých konstrukce vyklouzla. Předpokládám, že podobným způdobem budou upevněny i zbylé žaluzie u ostatních oken. O této skutečnosti jsem nebyla prodávajícím informována a beru ji tedy za skrytou vadu.
Další věcí je to, že jsem se před podpisem rezervační smlouvy ptala na hluk v bytě a sousedy. Pan prodávající mi sdělil, že je byt naprosto klidný. Při seznámení se sousedkou po nastěhování jsme se však dozvěděli, že si před prodáním bytu pan prodávající stěžoval na dupání z bytu nad ním, což už jsme také zaznamenali. Nebyla jsem tedy se stavem bytu obeznámena a byly mi sděleny mylné informace.
Vzhledem k tomu, že se jedná o družstevní podíl nemohu podat reklamaci na skrytou vadu bytu, jak se proti tomu tedy mohu bránit?
Děkuji za odpovědi.
Vám patří družstevní podíl, byt patří bytovému družstvu.
Závady v bytě podle mne budete muset řešit s družstvem. Můžete se pokusit nějak dohodnout s tím, kdo Vám prodal družstevní podíl, ale obávám se, že neuspějete (byt mu nepatřil, neprodal Vám byt).
Za sousedy nikdo odpovídat nemůže. I kdyby v patře nad Vámi nikdo nebydlel, mohlo by se to časem změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.