Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit vypínač k prodlužovačce?

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

dobrý den

našel jsem prodlužovačku 1m s rozebiratelnýma oběma koncovkami. Potřeboval bych vyvést cca 60cm kablíku a na konci toho kablíku (dvojlinka) dát vypínač. Nechci to mezi "koncovky" prolužovačky, ale právě ten vypínač bych potřeboval "na konci" Půjde to nějak? Byl by ochoten mi někdo poradit, případě nakreslit?

snad jsem to popsal srozumitelně co bych potřeboval, děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

použít koncový vypínač moje-elektro.cz/...

aa k tomu dvojlinlu e1.cz/...

a vytáhnout z koncovky, správnější je použít konec s vypínačem...a přeznačit modoru na hnědou

hodnocení

děkuji a dotaz svůj vypínač mohu tedy použít? asi to je průběžný (nebo jak se to jmenuje) ale jde použít?

děkuji

Jak zapojit vypínač k prodlužovačce?

Nakreslit jsi svůj záměr měl spíše Ty. Z toho popisu je možno pouze hádat. Ale usuzuji (snad správně), že Ti jde o připojení toho vypinače u jednoho konce prodlužovačky (u vidlice, nebo u zásuvky) tou dvojlinkou. Pokud nepoužiješ ten klasický kocový, tak u toho tvého (průchozího). u kterého se připojuje na svorku s kontaktem jeden pól přívodu a z druhé strany vývod a na druhou svorku s můstkem druhý pól a z druhé strany opět vývod, tak Ty připojíš jeden vodič dvojlinky (fázi z vidlice, nebo zásuvky) na ten kontakt, z druhé strany kontaktu na ten můstek a pak z téže strany můstku, jak máš přívod na kontakt opět vývod druhým vodičem zpět do místa vývodu (vidlice, nebozásuvky). Na tom vypinači ale pak zůstane na straně určené pro vývod neuzavřený otvor. Ten bych doporučoval "ucpat" třeba nějakým tmelem (mamut a pod.).

hodnocení

1x

Takže chcete vidlici, 60 cm kabelu, na konci bude ten váš vypínač (ten klidně můžete použít), a za ním bude pokračovat co?

hodnocení

1x

Tipoval bych, že to máte na vypínání přívodu 230V pro rozhlasový přijímač, chcete "vypnout prodlužovák" vámi popsaným způsobem a nechcete, aby prodlužovák bylo vidět...jen ten vypínač..Zbastlit to jde, ale...je to fušeřina...napište váš důvod, proč to tak chcete a možná všichni společně to elegantně vyřešíme

jabraka*
hodnocení

1x

Nejlépe je koupit prodlužovák i s vypinačem. 2jakost.cz/...

JABRAKA

hodnocení

asi ano, ale nenašel jsem prodlužovak s vypínačem na konci (tak jak to chci já)

rotorode, popište použití tohoto "divu"

hodnocení

nic extra vědeckého:)

osvětlení vánočního stromečku (teď už na pčíští rok). Mám na stromku 2 - 3 sadysvětel. Ty jsou zapnuty do prodlužky a prodlužka do zásuvky. Jelikož kablíky od světýlek jsou dlouhé tak je chci schovat za skřínku kde je i zásuvka a kde je schovaná i prodlužka. No a já bych si zpoza skřínky vytahl je jeden kablík na konci s vypínačem na světýlka.

No tak jak jsem Ti popsal a radil i 111. Rozdělat u prodlužky zásuvku, fázi rozpojit a pomocí "dvoulinky" vyvést fázi ven, na její konec dát ten "šňůrový" vypinač a druhý vodič pak zapojit na dutinku zásuvky. Pokud by byla zásuvka na prodlužce snýtovaná a nechtělo se odvrtávat nýty, tak totéž možno provést u vidlice. Pokud i ta by byla nerozebiratelná, pak šňůru ve vhodném místě přerušit, vložit el.instalační krabičku s víčkem a v ní provést propojení a vývod k vypinači.

Máš na to celý rok, tak to snad zvládněš.*smich*

111®
hodnocení

1x

a co je na to jako složitýho? vytáhnot fázi z prodlužky /odpojit z dutinky, zapojit na ni vypínač a vrátit fázi na dutinku? Přidáš dvoužilovou šňůru. Jde o to jaký výkon budeš spínat, pak by to nemuselo vyhovovat

hodnocení

0x

Ten dotaz je dost zmatený, to co píší kolegové je sice možné, ale nepopsal jste co chcete spínat. A to je nejdůležitější. Od toho se odvíjí odpověď, aby to bylo bezpečné. Jediné co jste napsal, že máte prodlužovák, který má rozebiratelné konce a vy potřebujete nějaký kabel s vypínačem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit vypínač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]