Nejste přihlášen/a.
Milane, když to říkáte Vy, tak to tak určitě bude. Já jsem sice ještě neviděla vodoměr bez desetinné čárky, ale třeba už takové jsou.
![]()
Kdyby tam byla čárka, tak bude nakreslená na tom bílém plastu, ne kolečku s číslem.
Co je ta čárka u té pětky, to ale nevím.
Nevypadá to jako část čtyřky nebo šestky.
černá čárka - číselník je mechanický, čísla mají po obvodu "zuby"; je to pro postupné načítání hodnot..někdy je to na oraji vidět, i když je to kryto plechem (plastem) "stupnice"
Já jen k té debatě o desetinném místě dodám, že vodoměry, které opravdu na hlavním číselníku ukazují i desetiny, mají údaje za desetinnou čárkou rozlišeny jinou ( červenou) barvou. A tady u tohoto případu je to přece zcela jasné, stačí si uvědomit, co ukazují malé ciferníky - litry, desítky a stovky litrů, takže na hlavní číselník už zbyly jen ty kubíky
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.