Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je stav vodoměru?

Od: michal8 odpovědí: 13 změna:
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

03.02.19 19:43
hodnocení

8x

75m3

hodnocení

6x

Ještě přesněji 75,01? m3

elane celá čísla jsou na číselníku, desetiny, setiny a tisíciny na těch stupnicích vpravo shora dolů doleva, černá "vrtulka" signalizuje otáčením průtok...

lmgify
hodnocení

2x

Stejný typ vodoměru, ostřejší fotka (a další).

Převzato odtud.

hodnocení

2x

Je to 75 m3. A pokud je to pro odečet pro vodárny, tak ty nezajímají desetiny, setiny,... odečítají celé kubíky.

elane
hodnocení

0x

No já bych to viděla na 7,5 m3. *ee*

elane, to je omyl, opravdu to je 75 kubíků.

elane

Milane, když to říkáte Vy, tak to tak určitě bude. Já jsem sice ještě neviděla vodoměr bez desetinné čárky, ale třeba už takové jsou.

*jasne*

lmgify

Kdyby tam byla čárka, tak bude nakreslená na tom bílém plastu, ne kolečku s číslem.

Co je ta čárka u té pětky, to ale nevím. :( Nevypadá to jako část čtyřky nebo šestky.

Jaký je stav vodoměru? #2

černá čárka - číselník je mechanický, čísla mají po obvodu "zuby"; je to pro postupné načítání hodnot..někdy je to na oraji vidět, i když je to kryto plechem (plastem) "stupnice"

Já jen k té debatě o desetinném místě dodám, že vodoměry, které opravdu na hlavním číselníku ukazují i desetiny, mají údaje za desetinnou čárkou rozlišeny jinou ( červenou) barvou. A tady u tohoto případu je to přece zcela jasné, stačí si uvědomit, co ukazují malé ciferníky - litry, desítky a stovky litrů, takže na hlavní číselník už zbyly jen ty kubíky ;).

lmgify

Ty zoubky pohonu to asi budou. Nevím, proč to není také v bílé barvě nebo proč je to úplně jiný plast.

michal8
hodnocení

Děkuji za reakce. Jste úžasní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]