Nejste přihlášen/a.
Pro řezání palivového dřeva používám el. pilu. Řežu borovou kulatinu ruzného průměru. Řetěz pilky si dobrušuju sám pomocí pilníku a vodítka a jednou za čas jej nechám přebrousit bruskou. Je normální, že aby šla pila do řezu musím ji opřít o zuby na tělě pily a kývavým pohybem provést řez? U menších kulatin to jde lépe.U řetězu přebroušeného bruskou jde pila do řezu krapánek lépe. Omezováky mám snížené taky podle měrky. Když si v lese kácím motorovou pilou takové problémy nemám. Ikdyž je řetěz tupý do řezu jde. Dělám někde chybu?
U těchto řetězů, jako váš - Micro-Lite, úzká řezná spára, 1,1 mm, kulatý zub (a nejenom u nich) je někdy problém s řezným výkonem při nestejné délce řezacích zubů....při řezání většího průměru dochází i k "podřezávání", řez není rovný, ale "uhýbá" na jednu nebo druhou stranu...Doporučil bych vám koupit řetěz nový a tím odzkoušet řezání palivového dřeva...jestli je chyba na straně dřeva nebo pily...setkal jsem se s podobným problémem, jak vy. Měl jsem ale lištu 1,3mm (a pilu Narex) a tam je větší výběr řetězů...použil jsem řetěz s hranatýmu zuby (místo původních kulatých) a řezání bylo o něčem jiném; někdo můžete říct, že bude docházet k přetěžování pily, ale u průměrů, které jsem řezal, nebylo co řešit. V těchto případech je možno použít kratší lištu i patřičný kratší řetěz...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.