Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peří do pračky a sušičky?

Od: athenaise* odpovědí: 6 změna:

Zdravím dámy. Kdo máte zkušenost...lze vyprat polštář plněný peřím a pak dát do sušičky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Určitě jde,když se perou i péřové bundy,je to stejný princip.

Jen to chce speciální přípravek na praní peří (s lanolinem) a koupit v drogerie nebo kdekoli v obchodáků "míčky do sušičky.Také můžete použít cca 3 obyčejné tenisáky,které vložíte do budnu s polštářem,budou narážet do polštáře a peří se nezdrcne-neslepí.Prát i sušit zároven s těmi tenisáky;)

doplněno 01.02.19 13:59:

Mě barvu nikdy nepustily,ale seženete bez problémů i ty přímo určené do sušičky(Tesco,Kaufland,DM,Rossman...)a ty jsou bílé.

Teplotu 30-40st. přidávám ještě diskuzi co jsem našla emimino.cz/... pročtěte celé a at se daří;)

athenaise*
hodnocení

díky za radu...jen...nepustí ty tenisáky barvu? A jakou dát teplotu?

athenaise*
hodnocení

Tak tekutý gel s lanolinem mám, tenisáky jsem dala do pracích sáčků a jdu na to...držte palce no a pak ještě sušička a *smich*

liska5

Ty prací míčky snad mají být volně, aby mohly "masírovat" polštář, v sáčku asi správně nezafungují.

athenaise*
hodnocení

tak je to za mnou a ...ten efekt, ve který jsem doufala, to neudělalo, ale aspoň ten sypek se trochu vypral. A pro @liska5...každý míček jsem dala zvlášť do samostatného pytlíku

jabraka*
hodnocení

2x

Je samozřejmé,že praním se peří zbavuje nejen nečistot,ale i přirozeného tuku.Ten se musí dodat tím prostředkem s lanolinem.Peří získá zpět i prožnost a pevnost.Ale vůbec nejlepší je doma to neprat.My to vozíme na čištění.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]