Nejste přihlášen/a.
Můj názor je, že to je hloupost. Malovat kvalitně, jedině štětkou. Dnešní barvy dobře kryjí. V minulosti jsme po vymalování štětkou, v případě nějakých "kocourů", použili ruční stříkačku ( byla to mosazná trubka s tryskou a pístem, délky tak 75cm, o průměru asi 2,5cm) a nekvalitní místo lehce přestříkli. Pokud je tam nějaká stará malba, bude možná potřeba seškrabat, mohlo by se to loupat, pokud by vrstva maleb byla silnější.
Samozřejmě je to cesta k vymalování ,ale značně neekonomická.Jednak kvalita povrchu bude horší,ale stoupne spotřeba.až o 50%.Malování válečkem je nejjednodušší a nejšetrnější.Jako příklad mohu uvést až drastický příběh,kdy jsme připravili jedné starší paní pokoj pro malování a když jsme ráno dorazili,tak nešťastně prohlásila,že se malovat nemůže,ráno přišly z párty dvě vnučky a v" kostelovém" oblečení spaly na gauči uprostřed obýváku.Nakonec jsme je přikryli prostěradlem a pokoj v pohodě vymalovali.Skoro to ani nekáplo.Takže váleček je váleček..
JABRAKA
Normálním kompresorem by to asi nic moc nebylo.
Ale nemohu souhlasit, že nejlepší je váleček nebo štětka. Mám stříkací zařízení na "malování" dělané a - zatím jsem nic lepšího neviděl. Je to spíš takový "opačný vysavač" (trubkou fouká ven), má fuk "jako kráva" (nepotřebuje tak vysoký tlak, jako normální kompresor, ale fouká o to větší množství vzduchu) a zvláštní pistoli (tryskanou barvu usměrňuje a omezuje na určenou plochu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.