Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace proti zemní vlhkosti

Od: petr3* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny stavebníky,

stavíme RD a nedávno jsem dodělal izolaci proti zemní vlhkosti. Použil jsem lepenku z oxidovaných asfaltů V60S35. Dával jsem 2 vrstvy, obě jsem se snažil plnoplošně natavit hořákem. Problém je ten, že se mi v celé ploše při natavování nadělaly na lepence vlny. Většinou je to tvořeno rozteklým asfaltem pod lepenkou, ale někde je i pod vlnou vzduch. Těch vln je tam opravdu hodně a nevypadá to zrovna hezky. Je toto problém, nebo si toho nemusím všímat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Problém je v tom,že pod lepenkou měl beton být napenetrován bitumenovou penetrací,se kterou se měl slepit a boule by nevznikaly.Jinak by to vadit nemělo,stejně po zatížení betonem s karisítí se boule smačknou.

JABRAKA

petr3*
hodnocení

Beton jsem řádně napenetroval, použil jsem Penetral ALP, aplikoval jsem ho 2x. Vlny na lepence jsou spíše v místnosti, kterou jsem dělal za nižší teploty a lepenku jsem víc tavil hořákem (dost často se valil asfalt před rolí lepenky). Možná jsem na ni moc tlačil, aby se lépe přilepila a vlny vznikaly tím valeným asfaltem, nevím. Co jedo odvalení, to vlna. Nicméně je tam dost vln se vzduchem. Mám jen strach, až se budou dělat omítky a podhledy, aby ty vlny nepopraskaly. Budu to sice ještě zakrývat dost silnou dekturou, ale i tak.

nemej

zvláštní, táta mi dělal izolaci na celým domě taky z V60S35, žádnou penetraci jsme nepoužili a lepenka jednak drží, jednak tam nejsou žádný boule a ani není jinak zvlněná - jedinou nerovností jsou přesahy lepenek.

petr3*
hodnocení

tak ta naše v té jedné místnosti vypadá teda hrůzostrašně, zvlněná jako moře. Udělala to ale až ta druhá vrstva lepenky. Asi jsem to hodně tavil a ten rozteklý asfalt nadělal ty hrozný vlny. Bohužel ale někde pod tou vlnou je i vzduch. Teď nevím co s tím

hodnocení

0x

Petře,

neviděl jsem Vaší lepenku, domnívám se, že jste jí hodně ohřál... máte fotku? (ne)nátěr ALPem nerozhoduje..

doplněno 14.11.12 18:35:

hodně fotek a pak povedeme polemiku

milan.cukrar@volny.cz

petr3*

fotku nemám, ale mohu ji udělat a přidat do diskuse. Asi jsem ji opravdu hodně ohřál, v ostatních místnostech to tolik není, ty jsem dělal za většího tepla a tolik jsem lepenku nanahříval. Zedník mi ale říkal, že ve spojích nemám vyteklý asfalt a tudíž že to mám studený. Tak jsem nahřával víc a tady se opravdu asfalt někdy valil i před rolí. Teď mám strach, aby to neudělalo nějaký problém v budoucnu. Teď si nadávám, že jsem si to nenechal udělat od někoho zkušeného.

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den ,zrejme ste prilis natavil asfaltovy pas,nevim zda jste pouzil penetracni nater ,amozna jste pouzil prilis tenky asfaltovy pas ,

doplněno 10.01.13 17:09:

pri prilisnem prehrati oxidovaneho pasu se vytvari bubliny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]