Dobrý den, mám dotaz.Mamince od manželky po 9.letech odešel kotel, to je v pohodě, jelikož pracuji ve stavebnictvi objednal jsem známého co má firmu, dohodli jsme cenu, vše proběhlo v pohodě. Po montáži přišel revizní technik vizuálně zkontroloval provedení montáže, Doporučil kde má být umístěné čidlo na oxid uhelnaty/toto číslo jsme měli koupene/a do dveří zhotovit větrací mřížku, kterou jsem zhotivil. Všeho všudy byl v koupelně 3.minuty,a i s pozdravem řekl cca 5.vět. Vůbec nekontroloval odvod spalin, vůbec nekontroloval těsnosti spojů, nebo já nevím co má vše kontrolovat, prostě jen nakoukl na bojler, a řekl, že se ozve s cenou za revizi. Přišel šok, naučtoval si 5.000.kč,Neměl by problém zaplatit, ale za napsání revize, a 2 doporučení si naučtovat 5.000.kč.Pddotykam,dům,kde bydlí tchyně, tak fond oprav platí co 2.roky revizního technika na komín, tento údaj jme mu sdělili. .Mohu se nějak bránit, protože ani nevím co jsi naučtoval, když dle mého názoru neodvedl tu práci, kterou si chce nechat zaplatit. Děkuji za odpověď doplněno 30.01.19 19:32: Cena byla dohodnuta jen za demontáž a montáž bojleru, s tím, že mi známý pošle technika s kterým si domluvím cenu, revizní zprávu nemám, s tím že ji dostanu, až mu zaplatím.
Revizní zprávu máte? Pokud ano, měly by v ní být uvedeny úkony provedné při revizi, případně to, co bylo zkontrolováno - pokud se pod to podepíše a dá kulaté razítko, všechny případné maléry jdou za ním.
Odvod spalin do kompetence plynařského RT nespadá, to je záležitost kominíka, ale vy máte povinnost při výchozí revizi plynu (což při výměně spotřebiče je potřeba) předložit doklad o revizi/prohlídce komína ne starší šesti měsíců a samozřejmě opět od kompetentní osoby.
Ale cena je podle mého názoru přemrštěná - taková akce se dá pořídit do dvou tisíc, pokud ji nezvýší cestovné.
doplněno 30.01.19 19:37:
@berivo - A s revizním technikem jste cenu domluvenou měl? Pokud ne a chce po vás tuto částku, klidně mu sdělte, že za těchto´podmínek o revizní zprávu nemáte zájem a zařiďte si ji jinde. Jen se včas zeptejte kolik zaplatíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.