Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šuplíky v kuchyni

Od: dahlie* odpovědí: 17 změna:

co dáváte na dno starších šuplíků v kuchyni ( styk s nádobím) nejen jako ochranu, ale i na ozdobu a zakrytí nevzhledného povrchu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rigel
hodnocení

10x

Já tam nemám nic, ale brácha si koupil před časem nějakou protiskluzovou podložku v Ikei - ruličku z které to nastříhal. Později si dokupoval i v jiném obchodě, myslím Orion.

Tady odkaz, taky ji používáme už od roku 2012...je transparentní a bílá...předtím voskovaný úklidový papír...folie je mnohem výhodnější; není ji třeba nijak upevňovat, neklouže, ani nádobí ...

hodnocení

3x

Koupil jsem zbytkové linoleum a kobercovým řezákem nařezal na míru do všech zásuvek i poliček v kuchyni.

dahlie*
hodnocení

taky jsem myslela, ale nevím jestli je linoleum vhodné do šuplíčků s nádobím a potravinami

barbakan*
hodnocení

2x

Kousky omyvatelného ubrusu.

tentato
hodnocení

2x

heureka.cz/...Když Pokud mě zbyly papírové tapety, tak přišly do šuplíků, do fochů, nebo i na nahoru na kuchyňskou linku. Tam se mi usazuje mastný prach, když se dříve každý den vařilo.

Při úklidu se vše jenom opatrně srolovalo, přeložilo, vytřely kouty a bylo to čisté. Někdo dělá takový pořádek před vánocemi, někdo v létě, nebo před velikonocemi, podle zvyku.

Kdo nepracuje s tapetami, dá se koupit voskovaný úklidový papír. Nabízí se v různých barvách, vzorech, takže si vyberete, aby ladil s Vaším bydlením.

hodnocení

2x

Jak píše Rigel, protiskluzovou podložku v roli, kterou jsem nastříhal na rozměry šuplíku. Mám transparentní, takže to nijak nehyzdí vzhled, je to dostatečně silné, aby se nepoškodilo dno a nekloužou po tom věci.

fialka2
hodnocení

2x

Používám úklidový papír, zdá se mně praktický, pořízení není nákladné.

hodnocení

2x

Nejlepší je koupit voskovaný ubrus, který se prodává všude na metry. 150 cm šíře a metr je kolem 100 korun. Mají ho všichni Vietnamci a mají velký výběr ve vzorech i barvách. Dá se to krásně umýt jarovou vodou. Aby se to neposunovalo, můžete i přilepit bodově třeba Mamutem, nebo jiným lepidlem. Vydrží to dlouho, když se o to člověk dobře stará. A když to chcete vyměnit, tak to jednoduše strhnete a dáte tam nový. Vydrží to ale několik let bez problémů. Papír bych nedávala, to nevydrží a lino také ne. To je zbytečně tlusté. To je teda můj názor, nemusí Vám vyhovovat. :)

hodnocení

2x

no přece starý dobrý vikslajvant*smich*

dahlie*
hodnocení

nevěděla jsem, že se ještě koupí *zmateny*

jo,jasně,skoro všude,je ten voskovaný papír nebo jak se tomu dneska říká,ikea ...atd.jsou tady na něho odkazy,akorát,že dneska málokdo ví jak se jmenuje.

tentato

hanys: vikslajvant /nepropustný ubrus/ není voskovaný papír, ale plátno.

máš pravdu,asi budeš větší pamětnik.

arfm
hodnocení

1x

Smetanově zbarvený úklidový voskovaný papír, jedlá barva. Každé vánoce se má při úklidu měnit...

coolhracky.cz/...

jarico.cz/...

Může i napodobit dřevo, to v obýváku do šuplete. moravel.cz/... nebo i vonět chatar-chalupar.cz/...

liska5
hodnocení

1x

Já to vytapetovala plastovou samolepicí tapetou, kterou měli ve slevě. Nehne se to, vypadá to dobře, dá se to umývat vodou, a když to vezmu vysavačem, tak to drží. A když bude třeba, tak se to sloupne.

hahanaj*
hodnocení

0x

kupte si barevný úklidový papír v roli- sice ho nepoužívám, ale dával se

papirnictvidaubner.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]