Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskaná omítka na komínu

Od: papillon2 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupili jsme rod. domek a v obývacím pokoji na komínu je místy ze všech tří stran popraskaná omítka. Můžete mi někdo poradit, jak to opravit? Napadly mě dvě řešení, buď na stěny komína natáhnout perlinku a vyštukovat nebo jen vyštukovat, pak ale nevím, jestli se praskliny po roce neobjeví znovu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Dobrý večer.Jak je komín starý?Je vložkovaný komínovkami nebo po staru jen zděný?Pokud bez kom.vložek tak to chce nový.V poslední době se objevují firmy provádějící za nemalý peníz revize komínů.Zkuste to.Ovšem jakmile Vás dostanou do databáze tak budou podle vyhlášky otravovat pravidelně.Snad 4 x ročně po 300,-Kč za kouknutí.

otravovat můžou, ale víc nic.

juvla*
hodnocení

0x

Zaleží jestli je prasklina "usazená" a nebude se zvetšovat. Taky zaleží jak je široká., jestli není díra až do komína. Pokud je to jen něco malého, tak já bych to zatím řešil jen tím štukem.

hodnocení

0x

dejte fotku, a zatím zkuste pravit štukem, sádrou, finálkou,...

musíte zjistit proč prasknul

dejavu*
hodnocení

0x

Měli jsme tento problém, který se opakoval, důvodem byla prasklá koruna na komíně, kterou do něj zatékalo, u druhého to zatékalo na výstupu trubky, případně přepadem z koruny do těch puklin pod ní.

satarajiri*
hodnocení

Komín je stejně starý, jako dům, takže zděný ze 60 let. Takže bych ho měl nechat vyvložkovat? Teď jsem tam měl ale kominíka na kontrolu, ten ho vyčistil a prý je dobrý, tak nevím. Šlo mi hlavně o ty praskliny, které jsou jen místy v omítce, největší má cca 2mm štěrbinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]