Dobrý den, v jídelně balí velmi horké jídlo na odnos sebou do alobalu anebo běžných potravinářských fólií, místo do krabiček. Jsou nějaké podklady o jejich zdravotní nezávadnosti v teple? Četl někdo nějakou studii o tom jak je vůbec závadný či nezávadný alobal? I když se v něm peče. Vůbec si neumím představit dávat horké jídlo na potravinářskou fólii, ta se přece roztaví a rozhodně to nebude zdravé. Co vy na to? děkuji
Potravinářská folie, alobal a jiné ostatní potravinářské obaly se rozhodně netaví při teplotě "velmi horkého" pokrmu 70°C. Tak jistě, všude je něco, ale tvůj mobil nebo počítač, ze kterého píšeš je pro tvé zdraví škodlivější, než nějaký zabalený bufet.
Vzhledem k tomu, ze varim knedliky v potravinarske folii a nema to na ni vliv - netavi se - tak si nemyslim, ze by daleko chladnejsimu hotovemu jidlu nejak ublizila
Tak Alobal je v podstatě jen tenký hliníkový plech. No a vzhledem k tomu, že hliník má teplotu tání někde přes 600°C bych se skutečně neobával, že sebevíc horké jídlo s tím něco udělá
Fólie, stejně jako alobal používaný k přímému styku s poravinami, musí mít příslušný atest zdravotní nezávadnosti. Ten by měl být prodejce schopen doložit - ale určitě z vás bude mít radost.
Ovšem existuje řada potravinářských folií,které vzhledem alobal připomínají,ale ve skutečnosti jsou to PE folie,na povrchu pohliníkované.Ty se také zpracovávají podobně jako PE sáčky a vyrábějí se z nich různé obaly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.