Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lepidlo

Od: lep odpovědí: 8 změna:

Jak šetrně odstranit malé zbytky lepidla cca à 10cm po odlepení tapety ze dveří, bez poškození puvodního nátěru? Drsné stopy po lepidle drží fest, vodou/saponátem se to nehne *nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Rozpouštědlo, třeba aceton nebo ředidlo dost jistě poškodí původní nátěr.
Osobně jsem to nezkoušel, ale již jsem několikrát slyšel, že pomáhá WD 40.
jenda2*

WD 40 na dveře? Všichni odmašťují, vy naopak. Možná parní čistič, to je ale potřeba zkusit. Po změknutí snad lepidlo povolí. To je snažší plochu přebrousit a znovu natřít popř, nanést barvu molitanovým válečkem.

Tazatel píše o dveřích, nikoliv o stěně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to byla tapeta samolepící, tak by to lepidlo mělo jít odstranit po nahřátí fénem a ihned stírat do hadříku. Zdravím!

hodnocení

0x

Tak jendak je otázka co to bylo za tapetu. Jestli papírová, lepená lepidlem na tapety nebo samolepící. A taky trochu záleží jaký je původní nátěr. Jestli jen "obyčejný" Balakryl nebo jsou originálně nalakované z výroby. Každopádně si myslím, že líh původnímu nátěru nic neudělá a na zbytky lepidla ze samolepící tapety by měl zabrat. A nebál bych se použít i technický benzín. Originálnímu lakovaní se nic nestane téměř určite. Alespoň na mých dveřích s originálním nátěrem benzín žádné stopy nezanechal.

Ale samozřejmě opatrně, nedřít to moc intenzivně a moc dlouho. Radši postupně s přestávkama.

A pro jistotu to nejdřív vyzkoušejte na skrytém (méně viditelném) místě. Třeba na boku (hraně) dveří kde jsou panty.

Lepidlo po samolepící tapetě na nábytku jsem odstraňovala WD-40, nastříkat a stírat hadrem. Nátěr poškozen nebyl.

lepidlo

A já obyčejným olejem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]